CURAÇAO – Youth Sailing Curaçao organiseert van zondag tot en met woensdag een clinic voor jeugdzeilers. Dit vindt plaats voor de Youth Sailing Championships. Voor de clinic heeft de YSCO de Ecuadoriaanse bondscoach Nicholas Frachhia en de Nederlandse topzeiler Anneke Bouwmeester aangetrokken.

Deze coaches zullen ondersteunt door de drie YSCO-trainers Sander de Haan, Niels Anema en Sandra Kassner, gedurende vier dagen in de Caracasbaai met de zeilers aan hun techniek werken en voorzien van de nodige tips en instructies om nog beter te presteren tijdens wedstrijden. Het evenement wordt georganiseerd voor Optimist-, Laser Radial- en Sunfish-zeilers.

Leerzaam

Meer dan 40 zeilers hebben zich al aangemeld voor dit evenement. Naast lokale zeilers zullen er ook onder andere deelnemers zijn afkomstig uit Aruba, St. Maarten, Barbados, de Grenadines en zelfs helemaal uit Duitsland. Alle ingrediënten duiden er op dat de clinic een zeer leerzaam maar ook gezellig evenement gaat worden. Voor meer informatie over de clinic en het CYC kan men de site raadplegen.

www.versgeperst.com