• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het rugbyteam was drie weken geleden succesvol met de overwinning op St.Vincents maar bevindt zich nu in zwaar weer, niet op sportgebied maar op het financiële vlak. De rugbybond geeft alleen een bijdrage van 50 procent voor de vliegreis voor de volgende wedstrijd in British Virgin Islands.

Een rugbyselectie bestaat uit 25 personen die ook nodig zijn om de zware wedstrijd te voldoen. Zelfs indien de selectie met 21 spelers zou vertrekken dan nog is er een tekort. Via fundraising en sponsors is er een bedrag van 15000 gulden opgehaald binnen slechts drie weken, mede dankzij EWT, Polar, Cabana, Sopranos, Livingstone, Kik’s cars, Durex, KLM en Insel Air.

Crisis
Er is hard gewerkt maar helaas is er nog een tekort van 5000 gulden en met slechts tien dagen voor vertrek, bevindt het rugbyteam zich in een crisis. De spelers betalen zelf ook een deel van de reis. De Curaçaose rugbyselectie speelt op vrijdag 15 februari tegen British Virgin Islands.

Volgende ronde
Indien Curaçao deze wedstrijd wint dan zal de tweede wedstrijd plaatsvinden op Barbados. De internationale rugbybond heeft toegezegd meer geld vrij te maken voor Curaçao indien zij de volgende ronde halen. De president van de Curaçaose rugbybond, Arthur Hogesteger, is er zeker van dat ze de volgende ronde halen. “De selectie is fit en we kunnen dit keer op meer spelers rekenen dan ooit. Morgen wordt de selectie bekend gemaakt en die ziet er zeer sterk uit!”

Donaties
“Ik verwacht een 40 – 20 overwinning voor Curaçao”, zegt Hogesteger. Mochten geïnteresseerden de rugbybond willen ondersteunen dan kan er gemaild worden met curacaorugbyfederation@hotmail.com of bellen met 5153375, de rugbybond zal dan nadenken over een gepaste tegenprestatie voor de sponsor of donateur.

2 reacties op “Rugbyselectie met handen in het haar”

  1. Een enkeltje dus……

    Ik zou ook wel wat instellingen weten om een enkele reis te geven……

  2. Schotte wil dat best wel doneren als hij met de mensen op de foto mag!