CURAÇAO – De transfer van middenvelder Leroy Fer van FC Twente naar Everton is definitief van de baan. Beide clubs slaagden er niet in overeenstemming te bereiken over de betalingswijze van de transfersom. Leroy Fer is ‘diep teleurgesteld’ meldt de website van zijn management Sport Promotion.

“Ik bleef tot het laatste moment hoop houden dat de clubs er nog uit zouden komen met elkaar”, zegt de middenvelder. “Nu dat niet is gelukt moet ik wel eventjes tot mezelf komen. Ik was in gedachten al in Liverpool, ik keek er naar uit om deze stap te zetten. Tja, en als dat dan alsnog wordt afgeblazen ben ik daar wel even doodziek van ja.”

Goede wil
Het ‘kamp-Fer’ hoeft zich niets te verwijten. “Iedereen heeft er alles aan gedaan om deze transfer rond te krijgen”, gaat Fer verder. “Rob Jansen, mijn vader, mijn vriendin, iedereen toonde zijn goede wil om de zaak te helpen en op gang te houden. Ik was zelfs bereid financieel mee te denken in het ontstane probleem, maar niets hielp. Dan wordt het moeilijk om een compromis te bereiken. Hoewel ik daar al die tijd nog op gehoopt had.”

Souplesse?
Everton en FC Twente bleven lijnrecht tegenover elkaar staan. Fer: “Ik ben gewoon goedgekeurd door de artsen in Engeland. De enige opmerking die men maakte was over mijn knie waar ik vier maanden geleden aan geopereerd ben. De meniscus is weer goed in orde, maar de wond is nog vers, hoewel ik weer probleemloos kan spelen. Everton besloot daarop de betalingswijze te willen aanpassen. Iets meer zekerheid inbouwen dan voor de keuring. Ik kon me daar wel iets bij voorstellen, zeker als je over dit soort bedragen praat. Twente hield vast aan het eerder bereikte akkoord. Dat akkoord was er ook, dat heeft ook niemand ooit ontkend. Maar enige souplesse daarin had toch ook wel gekund. Zeker als je kijkt naar de bepalingen die ik in mijn contract heb staan over een transfer, had ik verwacht dat alles goed zou komen”, aldus Fer. De leiding van Everton heeft al wel laten weten dat het komende zomer een nieuwe poging zal wagen om Leroy Fer naar Goodison Park te halen.

1 reactie op “Leroy Fer: ‘Ja, ik ben diep teleurgesteld’”

  1. Leroy Fer: ‘ ik ben diep teleurgesteld’. Ja dat komt hard aan als je jezelf al boven de wet en je medeburgers waant. Hoogmoed komt altijd voor de val is een bekend gezegde.