• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Rugby captain Gely Vijent is op zoek naar vrouwen die de sport willen uitproberen. Volgens de Curaçao Rugby Federatie (CRF) gaat het goed met de mannelijke rugbyers, maar doordat niet genoeg dames de sport beoefenen is het aantal wedstrijden voor hen zeer klein.

Rugby coach Petra van Leeuwen is momenteel in Texas om beach rugby voor dames hierheen te halen en subsidie te krijgen om aan andere toernooien deel te kunnen nemen. Komend weekend vindt in de Amerikaanse staat de ‘world series dames rugby sevens’ plaats. 24 van de beste damesteams doen daaraan mee en er zijn verschillende workshops over het promoten en ontwikkelen van dames rugby.

Gratis training
Speciaal om dames aan te trekken zijn de trainingen in februari gratis toegankelijk. De trainingen zijn op woensdagavond 19.00 uur en zondag om 17.00 uur en vinden plaats op het veld van CVV Willemstadfederatie.

Toernooien en fundraising
Deze zaterdag organiseert de CRF tussen 17.00 en 19.00 uur bij Cabana Beach een fundraising voor de nationale rugby selectie. Voor 30 gulden kun je onbeperkt spareribs eten, kinderen betalen 20 gulden. In maart volgt het lokale beach toernooi en in juni het internationale sevens toernooi waaraan in ieder geval twee lokale teams en een team uit Trinidad zullen deelnemen. Momenteel wordt nog overlegd met Nederlandse clubs en team uit Sint Lucia en Sint Vincent.

1 reactie op “CRF wil meer vrouwen in rugby”

  1. Genoeg potige dames op Curacao