CURAÇAO – De transfer van Twente-middenvelder Leroy Fer naar Everton is van de baan. Dat meldt de nummer twee van de Eredivisie vandaag. Volgens Twente konden beide partijen niet tot overeenstemming komen.

 
Everton en Twente hadden een akkoord over de transfersom, maar na Fers medische keuring drongen de Engelsen plots aan op een andere betaalwijze. Bij de keuring van de 23-jarige Fer werden gisteren problemen aan zijn knie gevonden. Om zich in te dekken tegen nieuwe klachten van de tweevoudig international wilde de nummer vijf van de Premier League het transferbedrag baseren op het aantal gespeelde wedstrijden.

Van de baan
Twente liet meteen weten weinig te zien in het nieuwe voorstel, waarop de Engelsen een ultimatum stelden. De tukkers moesten voor vanavond 20.45 uur (Nederlandse tijd) laten weten of ze akkoord zouden gaan met de nieuwe voorwaarden. Een aantal uur voor het verstrijken van die deadline is de veelbesproken transfer definitief van de baan.

Voorzichtig
Everton-voorzitter Robert Elstone vertelt tegen Skysports het risico met de blessuregevoelige Fer te groot te vinden. “We moeten voorzichtig zijn met hoe we ons geld uitgeven.” Maandag zag de wereld er nog heel anders uit. Niets leek een transfer in de weg te staan toen Everton via de clubsite een akkoord wereldkundig maakte. Naar verluidt behelsde het akkoord een transfersom van tien miljoen euro. Fer heeft bij Twente nog een contract voor anderhalf jaar.

© Novum

7 reacties op “Transfer Fer naar Everton definitief afgeketst”

  1. @ Herman Keus, zit nog steeds op je “lijstje” te wachten of lijdt je nu plotseling aan acuut geheugen verlies ? Niet erg hoor, gebeurd vaker bij bla bla figuren !

  2. Zorro, als je even nadenkt zul je beseffen dat Everton geen tien miljoen euro wil betalen voor een speler die in no time in de goot ligt. Het exorbitante gedrag van Fer (en dan ook nog het gerucht over zijn betrokkenheid in een grote rechtszaak) is Everton eerst laat ten ore gekomen.

    Natuurlijk kan Everton geen transfer laten afketsen op deze geruchten. Dus kwamen de vele blessures van Fer het afgelopen jaar erg goed uit, want dat is wel een bruikbaar motief om de transfer te annuleren.

  3. Theo de Lange. Ik begrijp niet wat je opmerkingen met de afgeketste transfer te maken hebben. Jaren geleden was hij al te zien op TV winkelend met zijn vriendin in de PC Hooft. Twente zal niet alleen om de winst van hem af gewild hebben, maar dat is een ander verhaal. Indien nodig zal Twente hem op gepaste wijze in het gareel houden.

  4. Zorro en makamba, zoals jullie ook in de media hebben kunnen lezen is Leroy Fer, die ineens honderdduizenden euros te besteden heeft aan het ontsporen. Hij wordt tot laat in het nachtleven gesignaleerd, doet waanzinnige aankopen (zoals een paard dat hij dezelfde dag weer heeft verkocht omdat het niet op zijn balkon paste) en hangt zich vol met bling bling.

    Erg jammer, want ik vind hem een groot voetballer met de potentie om nog veel beter te worden. Maar hij kan de weelde van financiele onafhankelijkheid niet dragen en gaat Andruw Jones achterna.

  5. @ Herman Keus. Je hebt het zeker over Bergkamp, van der Vaart, Kuyt, van Persie etc. Fer is absoluut in zijn voetbaljaren bij Feyenoord en Twente niet extra blessuregevoelig gebleken. Recent heeft hij zoals vele voetballers een knieblessure gehad en Everton was daarvan natuurlijk op de hoogte. De lopende strafzaak is niet onderhevig aan een gevangenisstraf en van ernst is dus geen sprake. Everton is de onderhandelingen bewust begonnen en blijkt hun financiele polstok niet lang genoeg te zijn.

  6. @Herman Keus, kun je mij eens een lijstje tonen van jouw ” meeste Nederlandse spelers mislukken in Engeland”.
    Kijk dat jij mislukt bent stond bij voorbaat vast maar scheer niet alle Nederlanders over één kam.

  7. Ik begrijp zowel Everton als Fc Twente. Everton dat ze geen tien miljoen willen betalen voor een speler die door blessures nauwelijks aan spelen toekomt en Fc Twente omdat de meeste Nederlandse spelers mislukken in Engeland en daar nauwelijks speeltijd krijgen, waardoor Fc Twente naar de transfersom kan fluiten.

    Overigens gaat ook nog het gerucht dat Fer in een ernstige strafzaak is verwikkeld, waardoor Everton van een transfer zou hebben afgezien.