CURAÇAO – Boston Celtics heeft gisteren een knappe zege geboekt op Miami Heat. In de eigen TD Garden waren de Celtics de bezoekers na twee verlengingen de baas: 100-98. Slecht nieuws was er ook voor Boston afgelopen weekeinde.

 
Rajon Rondo blijkt vrijdag tegen Atlanta Hawks een kruisband te hebben gescheurd en komt dit seizoen niet meer in actie. Miami, de nummer een van de Eastern Conference, stond lang voor op de thuisploeg, maar die kwam in het laatste kwart van de reguliere speeltijd terug en stond in de slotfase zelfs drie punten voor. LeBron James, goed voor in totaal 34 punten, bracht Miami echter met een driepunter langszij.

Voorsprong
In de verlenging was er een voorsprong van vier punten voor Miami. Weer kwamen de Celtics echter terug en via Kevin Garnett werd een tweede verlenging afgedwongen. Nu nam de thuisploeg wel de leiding. Shane Battier moest Miami alsnog de zege bezorgen, maar zag zijn driepuntspoging in de slotseconden misgaan. Los Angeles Lakers won thuis verrassend van Oklahoma City Thunder: 105-96. Los Angeles Clippers was enkele uren later in hetzelfde Staples Center Portland Trail Blazers met 96-83 de baas.

Overige uitslagen NBA:
Orlando Magic – Detroit Pistons 102-104
Memphis Grizzlies – New Orleans Hornets 83-91
New York Knicks – Atlanta Hawks 106-104
Dallas Mavericks – Phoenix Suns 110-95

© Novum

www.versgeperst.com