• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De vijfde editie van de Heineken Regatta is in volle gang. Vanmiddag startten de eerste races in de St. Annabaai, waar zeilboten van allerlei soorten en maten de strijd op het water met elkaar aangingen. Teams van over de hele wereld zijn speciaal voor deze wedstrijd naar Curaçao gekomen.

De teams komen onder andere uit Finland, Australië en Duitsland. Ook Curaçao zelf is goed vertegenwoordigd met twee zeilboten die van het eiland afkomstig zijn.

Genoeg wind
De teams zeilden van de start in de St. Annabaai via een boei midden op zee richting de kust van Seaquarium Beach, waar de boten omkeerden en dezelfde route terug zeilden. Deze route legden ze drie keer af, om daarna weer te finishen voor het Plaza Hotel. Deze route is voor een zeilwedstrijd eigenlijk heel bijzonder, omdat de wedstrijd vlak voor de kust plaatsvindt. Vanaf het strand of de kade hebben toeschouwers daarom prima zicht op de boten. Bij andere zeilwedstrijden moeten de teams vaak veel verder de zee op om genoeg wind te vangen, maar in dit seizoen staat er op Curaçao ook aan de kust voldoende wind om de zeilen strak te krijgen.

Prijs
De boten zijn niet allemaal hetzelfde: er doen grote, kleine, snelle en langzame boten aan de wedstrijd mee. Iedere categorie heeft daarom zijn eigen prijs, maar er is ook een overall-prijs voor de beste van alle categorieën. Om die strijd toch eerlijk te laten verlopen, startten minder snelle soorten zeilboten eerder dan andere types.

www.versgeperst.com