• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vier boksers van de Curaçaose Amateur Boks Associatie (CABA) vertegenwoordigen zaterdag Curaçao tijdens de amateurbokswedstrijden van de Aruba Boxing Association (Arubox). Twee jeugdboksers van Baas Sport Curaçao nemen deel aan het evenement.

De zestienjarige Jason Gogulski bokst tegen de vijftienjarige Rusean Hoek in de lichtgewichtsklasse, klasse 56 tot 60 kilo.

Papa Godett trofee
Gogulski won vorig jaar bokswedstrijden tijdens de Papa Godett trofee en de CABA kampioenschappen. De veertienjarige Leroy Breeschoten bokst tegen de zestienjarige Shawn Ray Koolman in de klasse 60 tot 64 kilo.

Elite
Leroy Breeschoten won vorig jaar ook bokswedstrijden tijdens de Papa Godett trofee, de CABA kampioenschappen en ook op Saba. In de zogenaamde ‘elite’ (senioren) klasse nemen ook twee boksers van Baas Sport Curaçao deel. Lutciano Zimmerman bokst tegen Guillermo Kelkboom in de klasse 64 tot 69 kilo.

Debuut
Zimmerman gaat zaterdag zijn boksdebuut maken. Eerder stond hij wel als Thai-kickbokser in de ring. Kelkboom heeft al internationale bokservaring en bokste onlangs in Barbados. Franklin Cox neemt het op tegen Kevin Lee in de klasse 60 tot 64 kilo.

Ervaring
Cox won het jaar hiervoor bokswedstrijden tijdens de Papa Godett trofee en de CABA kampioenschappen. Lee heeft met ruim tien wedstrijden de meeste ervaring en is zeer bekend. Zowel in 2011 als in 2012 bokste hij op Curaçao tijdens de Curaçao Rumble en won daarbij van Kelien Pengel (Thai Flying Dragon) en Stephen Nahr (No Limit Team). Onlangs bokste Lee ook in Barbados en op Saba en won van Enoch Charles (Saba). Vrijdag vertrekt het team naar Aruba en zondag keren zij weer terug naar Curaçao.


Van links naar rechts Rob Gogulski, Franklin Cox, Jason Gogulski, Lutciano Zimmerman, Leroy Breeschoten, Edwin Baas

www.versgeperst.com