• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURACAO – De Ride for the Roses dat dit weekend plaatsvindt, heeft al bijna 3500 inschrijvingen binnen waaronder die van topatleet Churandy Martina. De inschrijvingen zijn afgelopen maandag van start gegaan en het loopt storm. De organisatie verwacht zondag dan ook een topdrukte.

Vorig jaar hebben ruim 5800 deelnemers aan één van de onderdelen (lopen, zwemmen of fietsen) meegedaan en hebben alle activiteiten 600.000 gulden opgeleverd. Mede daardoor kon het Prinses Wilhelmina Fonds, naast uitbreiding van hun ‘normale’ hulpverlening ook 150.000 gulden voor cobalt-staven aan het Sehos doneren en voor 50.000 gulden bijdragen aan Fundashon Prevenshon van Bob Pinedo.

Steun
Hoofdsponsor ORCO Bank heeft zich vanaf het tweede jaar van de Ride aan het evenement verbonden en ondersteunt de stichting niet alleen financieel. Veel personeel van de bank helpt vrijwillig bij de inschrijvingen of doet mee aan de Ride, Walk of Swim. Dit jaar is de Ride ingericht op 6500 deelnemers. Inschrijven kan tot en met morgen 16.00 uur bij de ORCO Bank.

Walk
De Walk for the Roses is een wandeltocht vanaf het Brionplein naar het strand van Wet ‘n Wild. De start is om 07.00 uur. Deelnemers kunnen kiezen uit de ‘lange’ tocht van zo een 7.8 km, deze voert over de Julianabrug, of uit de ‘korte’ route van 5 km over de pontjesbrug.

Ride
Om 08.00 uur is de start van alle fietsroutes van de Ride for the Roses. Deelnemers hebben de keuze uit de volgende routes; Easy 10 km door Punda, over de pontjesbrug en terug, Roadbike van 40 of 60 km over het eiland of de MTB trail van 20 km. Met name de mountainbike route zal mede door de hevige regenval van de afgelopen maanden een behoorlijke kluif zijn.

Spinenergy
Van 08.15 tot 12.15 uur vindt de Spinergy for the Roses plaats op het strand van Wet ‘n Wild. Een spinning marathon onder begeleiding van top-presenters waar twintig gesponsorde teams vier uur lang een spinning-fiets draaiende houden.

Swim
De Swim for the Roses start om 12.00 uur vanaf Zanzibar op het strand van Jan Thiel. Deelnemers kunnen zich naar Jan Thiel laten vervoeren door pendelbussen, welke door de organisatie vanaf 09. 30 uur vanaf Wet’nWild worden ingezet. De Swim is een open water swim langs de zuidkust van Jan Thiel naar Wet’nWild. Uiteraard staat bij de Swim de veiligheid voorop en wordt de tocht begeleid door de Citro, de Kustwacht, duikers en vrijwilligers in kayaks en sup’s (stand-up peddel op een board). Ook aan de kleinere kinderen is gedacht. De Kids Swim start om 12.30 uur op het strand van het Lions Dive Hotel.

1 reactie op “Churandy Martina loopt mee met Walk for the Roses”

  1. Ik had ook wel willen meedoen op zonnig Curacao! Mijn man, inspecteur Jan Huurman, heeft ook de Ride for the Roses gelopen vanochtend. Zelf heb ik in Nederland twee uur door de sneeuw geploeterd…. Jaloers!