CURAÇAO – De basketballers van Miami Heat blijven de stand in de Eastern Conference van de NBA aanvoeren. De regerend kampioen won met 99-90 van het kwakkelende Los Angeles Lakers. Miami had de zege vooral te danken aan sterspeler LeBron James, die maar liefst 39 punten voor zijn rekening nam.

Waar James zijn status waarmaakte, kon dat aan de andere kant niet gezegd worden van Kobe Bryant. De guard van de Lakers had slechts met acht van zijn 25 schotpogingen succes. Met 22 punten was hij nog wel de topscorer van de thuisploeg, die in de Western Conference slechts vier ploegen onder zich houdt.

Geen spijt
New York Knicks blijft in het kielzog van Miami. De nummer twee van het oosten hoefde geen spijt te hebben van het tripje naar Londen, waar Detroit Pistons met 102-87 werd verslagen. Vorig jaar werden er ook al twee reguliere competitiewedstrijden in de NBA in Londen afgewerkt. Carmelo Anthony, die afgelopen zomer met de Verenigde Staten in de O2 Arena olympisch goud pakte, werd met 26 punten topscorer bij de Knicks. Amare Stoudemire en JR Smith waren goed voor respectievelijk zeventien en zestien punten.

© Novum

www.versgeperst.com