CURAÇAO – Oklahoma City Thunder heeft gisteren in de NBA gewonnen van Denver Nuggets. Met Russell Westbrook als topscoorder en een bijrol voor leider Kevin Durant, werd het 117-97. Westbrook scoorde 32 punten voor de Thunder, Durant twintig. Dit is voor Oklahoma de achtste overwinning in tien wedstrijden. Dat meldt USASports.

“Hij is een nachtmerrie, als hij een jumpshot maakt”, zei Durant over Westbrook. Westbrook scoorde zestien punten in de eerste kwart van de wedstrijd en gebruikte schoten van afstand. Maar ging naar de ring als Denver druk op hem probeerde te zetten. “Hopelijk blijft hij ze maken”, zei Durant. “De laatste paar wedstrijden haalt hij veel druk weg bij anderen.”

Verlies
Kosta Koufos noteerde zestien punten voor de Nuggets en JaVale McGee vijftien vanaf de bank. De Nuggets maakten slechts twee van hun vijftien driepuntspogingen. Het verlies maakt voor hen een einde aan een winstreeks van zes wedstrijden. “Er zijn van die avonden dat je het niet op gang krijgt”, zei Denver-coach George Karl. “Vanavond was zo een nacht en we speelden tegen misschien wel het beste team in het basketbal.”

Hongerig
De Nuggets speelden maandag al een overtime-game tegen de Portland Trailblazers. De Thunder wisten dus dat het team het fysiek lastig zou krijgen. “En wij zijn hongerig. In deze league moet je gulzig zijn. Want je kunt er vier of vijf winnen, maar voor hetzelfde geld verlies je er vier of vijf. Je kunt niet tevreden met jezelf zijn”, aldus Durant.

www.versgeperst.com