• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Lance Armstrong heeft gisteren in een interview met Oprah Winfrey toegegeven dat hij doping heeft gebruikt gedurende zijn loopbaan als wielrenner. Dat heeft een anonieme bron tegen de Amerikaanse krant USA Today gezegd.

 
Het interview werd gisteren opgenomen, maar wordt pas donderdag uitgezonden op de Amerikaanse televisie. Na afloop van de opnames bij Armstrong thuis in de Texaanse stad Austin meldde de presentatrice via Twitter dat het interview tweeënhalf uur duurde. Tijdens het gesprek zou hij meerdere keren emotioneel hebben gereageerd.

Bekentenis
Het Oprah Winfrey Network (OWN) waar het interview te zien zal zijn, noch het management van Armstrong willen de bekentenis bevestigen. Ook is het nog onduidelijk welke prestatiebevorderende middelen de oud-profrenner gebruikt heeft. De geruchten dat Armstong zijn dopinggebruik zou opbiechten deden al langer de ronde. Voor het interview bezocht de zevenvoudig Tourwinnaar de Livestrong Foundation, de stichting die hij heeft opgezet voor de strijd tegen kanker. Daar bood hij de medewerkers zijn excuses aan. In november stapte hij uit het bestuur van de stichting.

© ANP, alle rechten voorbehouden

1 reactie op “USA Today: ‘Armstrong bekent dopinggebruik’”

  1. Bij het wielrenner gebruikt iedereen. Mijn vader zei vroeger al “Bij autosport wint degene met de beste auto en bij wielrennen wint degene met de beste dokter” 😉