• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De allereerste rugby interlands op Curaçaose bodem zijn zaterdag gespeeld voor ongeveer 200 toeschouwers. Het rugbyteam van St. Vincent werd veel hoger ingeschat als Curaçao, omdat in St. Vincent al jaren rugby wordt gespeeld op internationaal niveau maar Curaçao ging toch met de winst naar huis.

Ook de Curaçaose rugbyselectie wist dit en heeft hard getraind voor deze wedstrijd. Speciaal hiervoor is ruim 300 uur gespendeerd om   een echt rugby grasveld te maken. Weken van grasmaaien en sproeien zorgde voor een mooie groene grasmat. Curaçao had er zin in en grappling specialist Cris Tjon scoorde mooi in de hoek in de vierde minuut. 5-0, de schop op de palen miste en het bleef 5 -0.

Beginnersfoutjes
Het leek er even op dat het wel goed zat met Curaçao, maar St. Vincent scoorde gelijk in de zesde minuut een tegentreffer 5-5, het ging gelijk op. St Vincent was met enkele snelle topspelers gekomen uit de Canadese competitie. In de dertiende minuut zag het er somber uit voor Curaçao aangezien St vincent 5 – 10 scoorde, zij misten wederom de schop op de palen. Curaçao wist zij moesten doen en na een inworp van captain Arthur Hogesteger kwam de bal via Daryl Wilson na een rowling maul bij Arlito Dos Pasos en die scoorde simpel in de hoek. James Breinburg wist mooi de bal door de palen te schoppen voor de twee extra punten, 12-10. Duidelijk was dat Curaçao sterker was maar veel beginnersfoutjes maakten.

Overtredingen
In de 26ste minuut sneed Tjakko Breuer de verdediging finaal aan flarden met een mooie aanval en ook de schop op de palen was goed. 19-10. Net voor rust gooide St. Vincent er nog een snelle aanval over de flanken uit en scoorde 19 – 17. Na rust bleek Curaçao veel beter, St Vincent maakte veel overtredingen en Curaçao scoorde vanuit een penalty 22-17. Rob Perry kreeg ook zijn beloning voor een mooie actie, hij scoorde 27-17. De sterk spelende nummer vijftien Tjakko Breuer was keer op keer gevaarlijk en slecht tackelwerk van St Vincent zorgde al snel voor 32-17.

Spannende wedstrijd
Met nog twintig minuten te gaan zette St. Vincent nog eenmaal de aanval in met als resultaat 32-24. Tjakko Breuer op jacht naar zijn hatrick scoorde mooi in de hoek met als eindstand 37-24. Een mooie spannende wedstrijd maar met behoorlijk wat beginnersfoutjes aan Curaçaose zijde. Nu is het wachten op het resultaat van de wedstrijd BVI en St. Lucia, want op 16 februari speelt Curaçao een uitwedstrijd tegen de winnaar van die wedstrijd.

Gras
“Curaçao heeft samen met sponsors Fatum, Polar, RBC, STVB, Hagen Design en Rent-it-all laten zien een goed evenement te organiseren en ook op sportief gebied zijn mannetje te staan”, zegt captain Hogesteger. “Bezoekers, officials en spelers vonden het allemaal een spetterend succes en hopen op korte termijn meer rugby te zien. Op welk veld dit dan zal plaatsvinden is nog de vraag, de rugbyfederatie zoekt nog steeds een plaats waar gespeeld kan worden op echt gras.”

www.versgeperst.com