• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De spotlights staan morgen gericht op de Curaçaosche Rugby Federatie (CRF). Dan speelt het nationale rugbyteam zijn eerste interlandwedstrijd op Curaçaose bodem; een officiële interlandwedstrijd tegen de rugby selectie van St. Vincent.

Ook verzekeringmaatschappij Fatum vindt dit bijzonder. Fatum heeft de afgelopen periode het rugbyteam gevolgd en besloten de CRF te sponsoren.

Visie
“Het in relatief korte tijd realiseren van indrukwekkende sportieve prestaties zowel lokaal als in de regio, was voor Fatum reden om zich te melden als sponsor. De verschillende projecten op scholen en beachtoernooien trokken veel geïnteresseerden. Dit past mooi bij de visie die Fatum heeft, namelijk gezonde groei in meerdere opzichten”, aldus Marten O’Niel managing director Commerce bij FATUM.

Jeugd
Fatum stelt middelen beschikbaar voor de nationale selectie, maar geeft aan dat projecten om de jeugd aan te moedigen om te sporten ook erg belangrijk zijn. “De Curaçaosche Rugby Federatie denkt daar precies hetzelfde over”, geeft president Arthur Hogesteger aan. “Nu staat de interlandwedstrijd van morgen even centraal. We hebben heel hard gewerkt om een echt rugbyveld hiervoor te creëren maar daarna gaan we weer naar de scholen toe om rugbylessen te geven. Rugby is goed voor jongeren, ze leren zelfbeheersing, doorzettingsvermogen, kameraadschap en nog vele andere competenties, die ze later nog vaak nodig zullen hebben.”

Superteam
“Morgen wordt het een groot spektakel en het lijkt erop dat coach Kennith Kik dit keer een superteam heeft”, zegt Hogesteger enthousiast. “Als we winnen zal de volgende wedstrijd gespeeld worden tegen St. Lucia of British Virgin Islands.” De wedstrijd is open voor publiek en begint om 14.00 uur op het sportveld van UNA.Rugbyspelers Joy Verbaan en Tjakko Breuer in hun nieuwe Fatum t-shirts

www.versgeperst.com