CURAÇAO – De echtgenoot van voormalig Atlanta Braves ster Andruw Jones, Nicole Jones, heeft haar man beschuldigd van mishandeling. Volgens het politierapport zou Jones haar van de trap hebben gesleurd, bij de nek hebben gegrepen en gezegd dat hij haar wilde vermoorden. Dat meldt Foxsports.com.

In het rapport staat dat het echtpaar gisteren rond 01.30 uur ruzie had gekregen nadat Nicole haar man had gevraagd haar de helpen met kerstvieringen. Blijkbaar schoot dit bij Jones in het verkeerde keelgat. Gisteren werd al gauw bekend dat de honkballer is aangehouden.

Verwarde indruk
Nicole heeft aan de politie verklaard dat ze Jones van zich af kunnen duwen. De vrouw is vervolgens naar het huis van haar ouders gegaan. Toen de politie bij het huis van Jones arriveerde in de Sugarloaf Country Club in Duluth, maakte hij verwarde indruk. Eén van de agenten zegt dat ze naar de slaapkamer gingen en hun komst aankondigden. “Andruw reageerde niet en het leek alsof hij bewusteloos was. Ik raakte zijn arm aan en zei: Gwinnett County politie. Andruw, we moeten met je praten. Andruw werd wakker en leek versuft. Hij bleek zwaar onder invloed te zijn van alcohol dronken te zijn en begreep niet waarom wij er waren”, aldus de agent. De honkballer is inmiddels op vrije voeten gesteld na betaling van borg.

42 reacties op “Jones beschuldigd van mishandeling”

 1. Teun Terwijde, op 06-01-2013 om 17:41 schreef: Realiteit is dat

  En gij geleuft dè !

  Wat een Amerikaanse vrouw tegen de Amerikaanse politie zegt is vaak niet helemaal de realiteit.
  Land of the hype, hoe mooier het verhaal, hoe sterker de positie is bij de settlement.
  Realiteit is eerder dat mevrouw het verhaal stevig aangedikt heeft, en dat Jones zich daarna helemaal lam gezopen heeft.
  Let´s face it, Hollywoodser kan het verhaal toch niet zijn.

  Het gaat Andruw heel wat meer guldentjes kosten dan van der Vaart.

 2. Ha, ik verwachtte al de berichten over van de Vaart, want degenen die daarmee komen gaan met een vergrootlglas door het nieuws op zoek naar een foute macamba.

  Realiteir is dat van der Vaart zijn vrouw in een boze bui een duwtje heeft gegeven. Dat staat in geen verhouding tot Andruw Jones die zijn vrouw aan haar haren de trap af heeft gesleept, heeft geprobeerd haar te verstikken en daarbij duidelijk gezegd heeft ‘ik ga je vermoorden’.

 3. Spiegel, op 04-01-2013 om 15:58 schreef: Rafael van der Vaart heeft Zijn vrouw ook geklapt maar hij is geen Curaçaoënaar.

  Telt niet, van der Vaart deed het zonder drank, maar met publiek.
  Ruilen ? Voetballer voor een baseballer ?

 4. Rafael van der Vaart heeft Zijn vrouw ook geklapt maar hij is geen Curaçaoënaar

 5. Rafael van der Vaart komt hij ook uit Curacao want hij is ook top sporter en heeft ook losse handjessssss

 6. Makamba, op 29-12-2012 om 14:14 schreef: waarmee ga je ons nog meer verrassen ?

  Voor ‘n Maat die nog maar weinig uit zijn Hol komt : vanaf de poort van de Curacao yacht club op Brakkeput, 5e huis aan de rechterzijde, vragen naar de heer R dos Santos.

  Wimpiri, op 01-01-2013 om 14:53 schreef: meer voor nodig met zoveel bla bla

  Me : http://www.diyaudio.com/forums/pass-labs/86012-papa-i-want-have-zen-v5-20.html#post1161253
  http://www.francoisvanwell.com/bio.html
  http://www.iconyachts.eu/about-icon-yachts/people/director

 7. @Pikatje, je vergeet, Hol-land en Schip-hol.

 8. @ Pikatje, ik betwijfel niet dat jij ooit wel eens langs Delft gereden bent maar er is meer voor nodig om met zoveel bla bla te schrijven over een universitaire opleiding dat is ook wel te lezen in je reactie/vergelijk tussen ene Jasje en ene Staal. Voor jouw algemene ontwikkeling even het volgende: het is gemakkelijker stelen van een stad dan van een dorp maar de daders blijven dieven.

 9. Pikatje, mij is altijd verteld dat hier de geitenhollen favoriet waren, of ben je naar Nederland gegaan om je horizon te verbreden ?

 10. @ Pikatje, je bent ook al goed op de hoogte van bestialiteit, waarmee ga je ons nog meer verrassen ?

 11. @Makamba => Konijnenhol, Berenhol, Vossenhol.

 12. @Pikatje je schrijft duidelijk uit ervaring, ikzelf ben niet zo’n kontenkijker. Maar bedankt voor je ervaringen die jij met mij en de andere lezers denkt te moeten delen.

 13. Makamba,

  om met Vincent te spreken : wanneer je bukt om in andermans hol te kijken, zie je altijd hetzelfde kleurtje.

  Wimpiri ,

  Erik Staal van Vestia en zijn creditcard : zo’n 1,4 miljoen gulden met snoepreisjes, daar kan Ivar Asjes nog ‘n puntje aan (zijn getrimde wenkbrauwen) zuigen !
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/02/pvdabanencarrousel_grondslag_v.html
  Duizenden mensen moeten nu meer huur betalen aan Vestia om de vele verdampte miljarden goed te maken.

  Mijn buurman Meindert van Buuren, de eigenaar van Papagayo, is waarschijnlijk nog ziek van de rel met de strandhuisjes (oorspronkelijk zijn idee in 2008) hier in Rockanje en de wethouder Ies Klok ( http://www.nieuwsmus.nl/?p=424 )
  Nog meer voorbeelden ? Just ask !

  Misschien relatief gezien op Curacao meer ass-hollen om gebukt in te kijken, maar in Nederland zijn ze groter !

  (het heetgebakerde pepertje verheft zijn glaasje en wenst Nardy alvast een kleurloos aña nobo)

 14. Vroeg me al af waarom hier zo lang op werd gereageerd. Leek me een prive kwestie. In de reacties hier lees ik veel over losse handjes. Onlangs het boek gelezen “Een goede man slaat soms zijn vrouw” van Joris Luyendijk. Hij beschrijft hoe in Egypte, waar hij gewoond heeft, deze titel ontstond. Het is geen ironie of satire. Als je het boek leest kun je snappen dat niet in alle culturen de zaak op dezelfde manier wordt bekeken. En als je dan gaat stellen dat onze zienswijze (je slaat geen vrouw) de juiste is, dan schiet het ook niet op, want dat is imperialistisch dominant gedrag. We kunnen alleen maar blij zijn in een andere cultuur te leven, zoals men daar ook blij is niet in het “verdorven” westen te leven.

 15. @ Rignald, ik weet niet hoelang je al mee loopt maar dat fenomeen van een blanke sexpartner is al zo oud als ik mij kan heugen. In een boek, wat ooit eens door Oprah Winfrey werd gepromoot, wordt het hoe en waarom haarfijn uitgelegd. Hier in de volksmond heet het drecha kólòr.

 16. @Rignald en anderen: Wel weer opvallend dat een succesvolle YDK meteen weer een witte vrouw neemt.. terwijl er genoeg mooie vrouwen op Curacao zijn

  Ik hoop voor 2013 dat iedereen op Curacao het aantal pigment-cellen of iemands geboortecoordinaten probeert te vergeten. Bruin, zwart, witte of blauwe huidskleur, uit Suriname, Curacao, Nederland of Verwegistan, leijk of mooi…… We zijn allemaal van hetzelfde gelijkwaardige ras: MENSEN

  Inkoppertje 🙂

 17. @Vincent,dat wil niet zeggen dat je dan maar een vrouw moet slaan omdat ze op gelijkwaardige voet staat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Al haalt een vrouw je het bloed onder de nagels vandaan(wat vrouwen soms best goed kunnen) je houdt je handen bij je!!!!!!!!

 18. Wel weer opvallend dat een succesvolle YDK meteen weer een witte vrouw neemt.. terwijl er genoeg mooie vrouwen op Curacao zijn!

 19. @ Anonymous, Pikatje en Wimpiri, jullie hebben het over een Nederlandse man, maar er staat nergens dat het een blanke Nederlandse man is. Het kan dus ook een negroïde Nederlandse man zijn, of hebben wij nu in jullie ogen plotseling te maken met b.v. een Curaçaose Nederlandse man of een Nederlandse Nederlandse man ? En zoals het jullie toch wel opgevallen moet zijn wordt er in de Nederlandse pers nog alleen maar gesproken over Nederlanders in zijn algemeenheid. Terwijl zij het wel hebben over een negroïde Nederlander, heeft iets te maken met discriminatie/lange tenen geloof ik.

 20. @ Pikatje, had die ” Anonymous” het over zijn buurman en was dat Johan Cruiff (om maar een bekende sportman te noemen) of was het zomaar een van de miljoenen Nederlandse mannen ?
  En wat jezelf betreft, in mijn onnozelheid heb ik me altijd laten vertellen dat een wethouder in Nederland (waar jij dus schijnbaar lekker mee parasiteert) vergelijkbaar is, met een zich tegenwoordig statenlid noemende, hier op Curaçao. En dan ga je totaal de mist in (niet onbegrijpelijk hoor, met jouw IQ) want onze statenleden staan bol van het stelen van het volk, via oneigenlijk gebruik van lands-creditcards (toen nog eilands-creditcards). Als je nog meer voorbeelden wil, just ask, want dan ga ik er even rustig voor zitten.

 21. Sjors schreef:@pikatje & Anonymous, typisch YDK gedrag.. altijd maar met een vingertje wijzen naar een ander…. Jij en vele anderen ztiiel toch te generaliseren alsof de heer Jones het gehele Curacaose bevolking vertegenwoordigd. We praten hier over een mishandeling, pas geleden heeft toch een politie chef twee mensen vermoord en daarna zelfmoord gepleegd in Nederland? Denk eraan dat wanneer je bukt om in andermans hol te lijken de jouwe wijd open blijft. De hele wereld kan inzien behalve jezelf.

 22. Linda zei: Ik hoor niks van commentaar over de mishandeling van de vrouw..dus hier 1 van mij””Een echte man slaat geen vrouwen. Wel ik heb nog nooit een vrouw geslagen, toch reist de vraag bij mij. Vrouwen zijn toch geëmancipeert? Die willen toch op gelijke voet staan met de man? Dan zijn het ook geen echte vrouwen meer.

 23. Ernst,

  nu je toch bezig bent met cliches, kun je uitleggen hoe ‘n Curacaose man met good looks oogt ? (weet je, zelfs voor ‘n straight witte ziet iedere donkere gozer er al snel goed uit)
  Overigens, ben jij 100% zeker dat je zelf niet met een ongelooflijk K-W getrouwd bent, of heb je niet voldoende pecunia om in de high-risk categorie te zitten ?

  Sjors, op 27-12-2012 om 15:46 schreef: altijd maar met een vingertje wijzen naar een ander…

  Sjors,
  met sommige YdK heb ik nog gemeen dat ik les heb gehad bij de Fraternan en de zusters der liefde, maar mijn scholen waren op de thuisbasis ; de broeders in Dongen en de Misericordia nonnen in Tilburg.
  Tijdens mijn studie in Delft heb ik samen met Johan Friso en bodyguards enkele colleges gevolgd, ik heb ook z’n grootvader Bernard ‘n handje gegeven, maar dat maakt me nog geen lid van het koninklijk huis.
  Ikke is makamba met meer biceps, maar veel lelijkere kop dan meneer Jones.
  Voor jou daarom een toepasselijk liedje uit 1982, van de beste kaseko band uit Rotterdam : http://www.youtube.com/watch?hl=nl&v=YqWOzyZyKC4&gl=NL

 24. Na het lezen van wat reacties kan ik alleen maar concluderen hoe naief en negatief we als volk soms kunnen zijn……
  Laat ik voorop stellen dat je als man zijnde nooit maar ook nooit een vrouw mag raken (slaan dus)…maar om nu al tot bepaalde conclusies te komen vind ik te ver gaan….. ” There are 3 sides of each story….his side…her side…and the actual truth…..

 25. Laten we niet vergeten dat de echtgenote van Andruw Jones wel wat selectiever had kunnen zijn bij het kiezen van haar levenspartner.

  Want dat zij niet op zijn uiterlijk is gevallen moge duidelijk zijn, althans ik neem aan dat we het er over eens zijn dat Andruw Jones niet vooraan stond toen de Heer de ‘looks’ uitdeelde. Waarschijnlijk is ze gewoon op zijn geld gevallen en dat is altijd een slechte raadgever.

  Na dit incident is het hoe dan ook uitgesloten dat we Andruw Jones op Curacao nog terugzien als ambassadeur van zijn sport, want hij heeft met zijn geweld Curacao internationaal ten schande gemaakt.

  Triest, zijn we eindelijk van het rariteitenkabinet Schotte af dat onze naam internationaal bezoeldelde, beginnen onze topsporters ermee.

 26. @pikatje & Anonymous, typisch YDK gedrag.. altijd maar met een vingertje wijzen naar een ander…

 27. Helaas, Andrew Jones is geen uitzondering. Op Curacao zijn er meerderen met “losse handjes”. De vrouwen moeten leren geen enkele vorm van geweld te tolereren, noch van hun partners, echtgenoten of zonen, waar dan ook!. Geweld in huiselijke sfeer is demolariserend.

 28. Anonymous, op 27-12-2012 om 08:20 schreef: De Nederlanders kunnen er dus ook wat van.

  Albert Kok, ex-wethouder in Lelystad, na huiselijk geweld.
  Vervolgens zat hij als wethouder in een andere gemeente vieze plaatjes te kijken op z’n werk, na ‘n half jaar in funktie voor de 2e keer ex-wethouder.
  De heer Kok had het aan zijn echtscheiding te danken dat ie niet de bak is ingedraaid.

  Ober, voor mij graag een Antilliaanse bloedtransfusie.
  (Brabants bloed is toch al bedorven door al die alcohol tijdens de carnaval, en ervoor, en erna)

 29. @Kid Creole waar wij als Curaçaoenaars over zeiken is dat een Curaçaoenaar uit zijn “role model” is gevallen en jij doet lustig. Enjoy !

 30. Ik hoor niks van commentaar over de mishandeling van de vrouw..dus hier 1 van mij””Een echte man slaat geen vrouwen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 31. Iedere dag word er geweld gepleegt in huiselijkesfeer,maar hoge bomen vangen veel wind.En ik geloof als ik mij goed herinner,dat ik zelf afgelopen kerst iemand een keer of vijf achter het behang wou plakken.

 32. Een paar jaren geleden wilde Andrew Jones iets gaan beginnen op het gebied van honkbal op Curaçao. De man werd door Curaçaose bestuurders zo tegengewerkt dat hij terug naar Amerika vertrok met de miljoenen die hij als Curaçaoënaar in Curacao wilde investeren. Blijkbaar zijn schijnondernemers wel welkom op ons eiland, want die worden wel geholpen totdat men erachter komt dat men te doen heeft met straatarme oplichters ofwel de witte boorden. Deze laten Curacao keer op keer met miljoenen aan claims achter.
  Maar ja, corruptie viert feest.

 33. Sporters zijn net als gewone mensen. Net zoals ook rechters, advokaten, politieambtenaren, militairen, kortom, allen behoren tot de so called ‘ordinary people’. Iedereen, ook degenen die naam hebben gemaakt o zulke heilige mensen te zijn, kunnen zich wel eens in de problemen werken. Problemen van verschillende aard.
  De reacties zijn dan ook schromelijk overdreven. Just because the man is Curacaoenaar? Si, just because, dat is het, lekker afgeven op de Curacaouse man tot je er bij neervalt, denk ik zo.
  Kan als ik het zou willen hier een lange lijst plaatsen van allessoorter internationale sporters, (uit tal van landen) die zich wel eens in de nesten gewerkt hebben. Kan ook een lange lijst presenteren van zowel gerespecteerde politici, artsen, chirurgen, politieambtenaren, rechters, advokaten, leraren, bankdirecteuren, geestelijken enz.enz. die ooit eens ook al in de fout zijn gegaan. Sommigen vallen zelfs bij herhaling in de fout, en dan heb ik het niet over de minsten.. En dat nu zijn allemaal lieden behorend tot het ‘role model’ gilde.
  Dus waar zeikklepperen jullie eigenlijk over? 😆

 34. De enige rolmodels zijn onze bestuurders, en niet een jongen die zichzelf met heel veel moeite uit de ellende wist los te rukken, anders was hij erin blijven zitten zoals de rest.

  Onze BESTUURDERS zijn onze rolmodels omdat alleen zij in staat zijn om wetten te maken om problemen van onderwijs en arbeid bij de bron aan te pakken om zo criminaliteit in te dammen. Dit is pas een duurzame oplossing die voor ons allemaal positief uitpakt. Voor arm en rij dus.

  Politici hebben ook een voorbeeldfunctie en moeten goed op hun uitspraken letten. Trouwens, corrupte politici is een drama voor ons eiland omdat duurzame beleid hieronder lijdt.
  Wie corrupt is denkt niet aan het oplossen van de problemen in onze samenleving maar alleen aan zichzelf en zijn tijdelijke (rijke) ” vrienden.”

 35. E.vermunt, gister heeft de politie mijn Nederlandse buurman meegenomen vanwege huiselijk geweld. Zijn vrouw of partner is geen Nederlandse, Colombiaanse. De Nederlanders kunnen er dus ook wat van.

 36. pa wel wel, awo si?

 37. Er is op zich geen verband tussen dit soort misdragingen en sport. Behalve dan dat mogelijk je ego een te grote ‘boost’ heeft gekregen door het succes.

 38. @welwel,
  Ik wordt doodziek van dit soort reacties ! Het wij/zij denken is niet van deze tijd.indien je dit wel in stand wil houden ga dan fijn weer in NL wonen ; en als je er al woont lees dan aub de telegraaf want daar zijn dit soort reacties normaal

 39. Mogelijk wilden Mariano en Goeloe zelf een Haagse Shonnie worden.

 40. Het zijn toch NL SPORTERS????????????? UNDA BO TA BIBA SHON?????

 41. het gaat goed met de curacaose sporters. was het niet vorige maand dat eentje werd gepakt met drugs naar nederland nu dit.

 42. Wat een laffe daad van Jones. En dan te bedenken dat er recent nog plannen waren om een stadion en een straat naar hem te noemen. Ik zou gaan verhuizen als ik aan de Kaya Andrew Jones woonde.