CURAÇAO – Het Nederlands elftal sluit het jaar af als nummer 8 van de wereldranglijst. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal moest één plek inleveren ten opzichte van de ranking van november. Oranje begon als nummer twee van de FIFA-ranglijst aan 2012.

 
Europees- en wereldkampioen Spanje staat net als vorig jaar december aan kop, op gepaste afstand gevolgd door Duitsland en Argentinië. Colombia maakte in de top tien een flinke sprong, van de achtste naar de vijfde plek, en passeerde zo Engeland (zesde), Portugal (zevende) en het Nederlands elftal. Italië, de verliezend finalist van het EK, staat vierde. De top 10 wordt gecompleteerd door Rusland en Kroatië.

Gezakt
De Zuid-Amerikaanse grootmachten Uruguay en Brazilië zakten beide verder terug. Zowel de continentale kampioen Uruguay als WK-organisator Brazilië moest vijf plaatsen inleveren. Ze staan nu respectievelijk zestiende en achttiende, met Frankrijk daar tussen.

Oefeninterland
De eerste wedstrijd van Oranje in 2013 is de oefeninterland op 6 februari tegen Italië. Een maand later vervolgt de ploeg van Van Gaal de WK-kwalificatie met wedstrijden tegen Estland (22 maart) en Roemenië (26 maart).

© ANP, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com