• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Uphill Challenge wordt op 12 januari op de flanken van Fort Nassau verreden. Deelnemers krijgen vier uur de tijd om deze steile berg zo veel mogelijk te bedwingen met de fiets. Hiervoor laten zij zich sponsoren en het geld gaat naar lokale kankerpatienten die dagelijks vechten tegen deze slopende ziekte.

De Uphill Challenge is onderdeel van de Ride for the Roses evenementen en is ontstaan nadat de geoefende fietsers van Curaçao aangaven dat zij ook hun steentje wilden bijdragen in de strijd tegen kanker. De combinatie van een sportieve prestatie neerzetten en daarbij ook nog een bijdrage leveren aan de gemeenschap spreekt blijkbaar aan. De Uphill Challenge wordt dit jaar namelijk al weer voor de vierde keer verreden.

Meer geld
Organisator Rieuwen Groeneveld verklaart: “Vorig jaar hebben 140 renners samen bijna 250.000 gulden bij elkaar gefietst, een geweldige prestatie! Dit jaar willen we uiteraard nog meer geld ophalen voor het Prinses Wilhelmina Fonds. Wij verbinden ons aan dit goede doel en proberen een voor iedereen zo mooi mogelijk evenement neer te zetten, waarbij renners, toeschouwers en sponsoren alle aan hun trekken komen. Renners proberen zoveel mogelijk sponsoren te benaderen. Door langs te gaan bij bedrijven, familie, vrienden, bekenden, tantes, zussen, broers noem maar op. Alles om zich te laten sponsoren voor het goede doel. En dan moeten zij uiteraard ook nog de sportieve prestatie leveren!”

Inschrijven
Inschrijven voor de Uphill Challenge kan vanaf heden via de website en het kan ook bij de bekende wielerzaken Vista Bike en Dasia Sport. Meer informatie is te vinden op de website of door even te mailen naar contact@ridefortheroses.net .

www.versgeperst.com