• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçaose profhonkballer Andruw Jones (35) pakt zijn biezen en vertrekt naar Japan. De Japanse sportwebsite Nikkan Sports meldt dat Jones een contract heeft getekend met de Rakuten Eagles uit de Pacific League. Hiermee zou 3,5 miljoen dollar gemoeid zijn.

Jones heeft 434 homeruns in de Amerikaanse profcompetitie MLB op zijn naam staan. Sinds 2011 speelde de honkballer voor de New York Yankees. De Curaçaoënaar, jarenlang de best verdienende sporter met een Nederlands paspoort, kwam in de MLB ook uit voor Atlanta Braves, Los Angeles Dodgers, Chicago White Sox en Texas Rangers.

4 reacties op “Andruw Jones naar Japanse profcompetitie”

 1. Mooi gezegd, de best betaalde sporter met een Nederlands paspoort.

 2. Gert, als je je iets meer verdiept in de MLB-historie voor wat betreft de prestaties van topspelers, de succesvolle en lange carriere van Jones, de prestaties, prijzen en cijfers van Jones, dan zou je een stuk meer respect tonen voor deze levende Curaçaose legende.

 3. Ach, wat maakt het uit. Hij heeft prachtig honkbal laten zien in het verleden, half Curacao zat aan de buis gekluisterd, dus laat hem ook zijn pleziertjes hebben.
  Hij heeft waarschijnlijk meer aan marketing voor Curacao gedaan dan menig ander.
  Ik wens hem veel plezier in Japan en neem aan dat hij zich daar wel weet te vermaken.

 4. Goede keus, want in Japan hebben ze de nodige stripteasebars en dat is waar Jones de laatste jaren voornamelijk in vertoeftt heeft,

  Met baseball had het allemaal weinig te maken wat hij de laatste tijd liet zien.