CURAÇAO – Miami Heat is gisteren voor eigen publiek tegen een uiterst pijnlijke verliespartij aangelopen. New York Knicks was veel te sterk voor de uiterst nonchalant spelende regerend kampioen in de NBA, meldt nu.nl.

De Knicks misten de geblesseerde sterspeler Carmelo Anthony, maar schoten 44 driepunters, waarvan er achttien raak gingen. Felton was de belangrijkste man aan de kant van de Knicks. De guard raakte zes van zijn tien driepunters en noteerde in totaal 27 punten en zeven assists. Felton kreeg echter genoeg hulp van zijn teamgenoten, van wie nog vijf spelers tien of meer punten scoorden.

Miami Heat
Bij de Heat speelde alleen LeBron James op zijn normale niveau. De regerend MVP kwam één assist tekort voor een triple-double en eindigde met 31 punten, tien rebounds en negen assists. Wade en Bosh hadden beiden een minder positieve avond en raakten gezamenlijk slechts zes van hun 25 schoten.

Dallas Mavericks
Op bezoek bij Phoenix Suns waren de Mavericks in de slotfase net te sterk voor de thuisploeg. Guard O.J. Mayo leidde de Mavs met 23 punten naar een 97-94 zege. De winst kwam echter vooral op naam door sterke prestaties van de bankspelers, waar drie spelers meer vijftien punten of meer scoorden. Met zes minuten op de klok leek Dallas naar een eenvoudige zege te gaan met een voorsprong van tien punten.

Negende plaats
De volgende drie minuten scoorden de Suns echter negen punten tegen twee van de Mavericks en met 48 seconden op de klok kwam Phoenix zelfs terug op gelijke hoogte. Het was echter Dallas dat, na een misser van Suns-guard Goran Dragic, nipt aan het langste eind trok. De Mavericks speelden nog steeds zonder de geblesseerde sterspeler Nowitzki, maar blijven met negen zeges tegen tien nederlagen nog aardig meedoen in de zware Western Conference. De ploeg staat nu op de negende plaats.

www.versgeperst.com