Leroy Fer van FC TwenteCURAÇAO – Leroy Fer was gisteravond verantwoordelijk voor een opmerkelijke ‘transfer’ in de paardenwereld. Dit meldt Nusport.nl. De middenvelder van FC Twente was aanwezig bij de paardenveiling Expo Talent Sale in Enschede en besloot voor 28.000 euro de eigenaar te worden van springpaard Django.

“Mijn vriendin is helemaal gek van paarden”, zei de international over zijn impulsaankoop tegenover Hippischtwente.nl. “Django is een erg mooi beest, dus dit moest ik gewoon doen.” Fer was samen met zijn ploeggenoten Denny Landzaat en Edson Braafheid op de veiling.

Geen slimme zet
Vlak nadat hij met het hoogste bod de eigenaar was geworden van het paard, besefte Fer dat de aankoop toch niet zo een slimme zet was. “Ik woon in een appartement, dus ik heb eigenlijk helemaal geen plaats voor hem. Maar ik was wel serieus, hoor.” Na overleg met springruiter Jeroen Dubbeldam besloot de middenvelder het paard direct weer door te verkopen aan de persoon van wie hij de bieding eerder op de avond had gewonnen.

Geschikt paard
Dubbeldam beloofde de oud-Feyenoorder op zoek te gaan naar een ander geschikt paard voor zijn vriendin. “En daarvoor hebben we bij mij op stal nog wel een plekje over”, verzekerde de olympisch kampioen van 2000.

9 reacties op “Fer koopt en verkoopt paard op één avond”

 1. @berend,

  Maar de waarde van je vrouw is slechts een fractie van het aankoop bedrag van dat paard… Alle reden voor jou om jaloers te zijn.

  Sowieso aangezien Fer een vrouw heeft en jij een paard 😉

 2. ik denk dat toch wel zelf mag weten wat hij met zijn geld doet, hij heeft het allemaal zelf verdiend dus als hij een paard wilt kopen en daarna weer verkopen, laat hem lekker.

 3. Ricardo, ik jalours op Fer vanwege een paard?

  Waarom zou ik, ik heb al 30 jaar een paard. Ben er zelfs mee getrouwd.

 4. @ricardo, jammer dat deze mensen niet investeren in hun eigen eiland.. doet je toch wel denken!

 5. Mr v. Burg hij kocht het voor zijn vriendin. Hij kan het betalen dus waar stoor jij je aan. Hij steelt niet verkoopt geen drugs enz enz volgens mij ben je gewoon jalours dat hij instaat is zoeen aankoop kan doen zonder zich zorgen hoeft te maken als hij het wel kan doen

 6. Op dezelfde wijze worden hier politieke beslissingen genomen, zonder het geheel te overzien en niet de uitvoering van “het plan” getoetst te hebben aan de realiteit.

 7. Is Fer geen Surinamer? Dacht het wel hoor. Laat die jongen fouten maken. Door impulsieve keuzes te maken leert men het leven leven.. Niemand is perfect.

 8. Tja, teveel bling bling en ze zijn de weg kwijt. . .

 9. Duidelijk gedrag van iemand die de weelde van zijn bestaan als topsporter niet kan dragen.

  Het is onde eilandelijke topsporters niet vreemd. Zie Andruw Jones die meermalen problemen heeft gehad in stripbars in de VS.

  Onze topsporters kennen geen bescheidenheid en realiteitszin. Dat ze zich in grote getalen inlaten met drugshandel verbaast me dan ook niet.