CURAÇAO – FIFA-voorzitter Sepp Blatter is diep geschokt door het overlijden van de Nederlandse grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Dat heeft de voorzitter van de wereldbond vandaag laten weten. Hij heeft een brief geschreven aan KNVB-voorzitter Michael van Praag en zijn medeleven overgebracht, meldt de FIFA.

Nieuwenhuizen werd zondag in Almere ernstig mishandeld door voetballers van vijftien en zestien jaar tijdens een jeugdwedstrijd van de amateurclubs Buitenboys en Nieuw Sloten in Almere. Gisteren overleed hij in het ziekenhuis.

© ANP, alle rechten voorbehouden

6 reacties op “Sepp Blatter geschokt door dood grensrechter”

 1. Voetballertjes die daarnaast vechtsporten beoefenen, vanaf nu totaal weren van het veld en niet in de clubs toelaten. Als je kiest voor slaan, moet je er ook tegen kunnen dat eens iemand terugslaat.
  Bij voetbal ligt dat aanmerkelijk anders. Als je daar kiest voor schoppen, dan schopt de scheidsrechter je van het veld .

 2. Dit is een afschuwelijke misdaad, waarbij de schuldigen er ongetwijfeld weer met een voorwaardelijke taakstraf vanaf komen.

  Echter, Blatter is de laatste die zich hier druk over moet maken. Die man is zo corrupt dat zelfs de MFK hem als lid zou weigeren.

 3. Dit is maar het topje van de ijsberg. Molesteren van grens en scheidsrechters gebeurt al heellang. Men moet gewoon harder straffen. Er zijn al bepaalde clubs met een zeer negatief imago die keer op keer weer rotgein uithalen.

 4. @Ongerust:
  mee eens, alleen beleven duizenden mensen wel plezier aan het amateur voetbal. Die zijn helaas de dupe. Zoals altijd moeten de goede onder de kwade lijden. De roep om dit komende weekend niet te voetballen zal helaas niets veranderen. 15 jarige die dit kunnen doen, en dan nog bagitaliseren in de media: “Als je die jongens alleen, buiten de groep, spreekt zijn het echt heel aardige gasten. Jaja. Ik word hier zo verdrietig van.

 5. @ Ongerust. Je kan natuurlijk niet 10-duizenden kinderen duperen. Flinker straffen en laten we ook de ouders langs de lijn niet vergeten, want die kunnenj er ook wat van..

 6. Wat hier gebeurd is, is een absoluut dieptepunt in de geschiedenis van het amateur-voetbal. De regering zou die hele voetbal (kost de samenleving miljarden!!!) een paar jaar moeten stilleggen.