• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Nederlands honkbalteam kan volgend jaar op de World Baseball Classic beschikken over twee gelouterde spelers uit de Major League Baseball. De Curaçaoënaren Andruw Jones en Roger Bernadina staan op de lijst van spelers uit de MLB die in maart in actie komen op het prestigieuze evenement.

De lijst is gisteren door de organisatie gepubliceerd. Oranje, dat vorig jaar in Panama historie schreef door de wereldtitel te veroveren, neemt het in groep B op tegen Zuid-Korea (2 maart), Taiwan (3 maart) en Australië (5 maart).

Wedstrijd
Het Nederlands team speelt zijn groepswedstrijden in het Intercontinental Baseball Stadium van Taichung, in Taiwan. De 35-jarige Jones honkbalt in de Noord-Amerikaanse honkbalcompetitie voor New York Yankees, de bijna 28-jarige Bernadina voor Washington Nationals. Oranje staat tijdens het WBC onder leiding van Hensley Meulens, de ‘hitting coach’ van MLB-kampioen San Francisco Giants.

© ANP, alle rechten voorbehouden

4 reacties op “Jones en Bernadina met Oranje op WBC”

 1. @Zorro

  De World basebal classic is een prestigues toernooi die de mogelijkheid geeft aan landen om met de Pro’s uit de MLB te gebruiken iets wat niet kon tijdens de olympische spelen (toen honkbal nog een olympische sport was) en ook niet tijden de Baseball Worldcup. Dus zonder je MLB spelers meedoen aan dit toernooi is nutteloos.

 2. Van Andruw Jones is het beste al lang af.

  Sinds hij meer in nachtclubs zit dan op het trainingsveld staat raakt hij werkelijk geen bal meer.

 3. Honkbal is een teamsport en het is geen garantie, dat die 2 even ingepast kunnen worden en voor een beter team kunnen zorgen. Niet te vroeg juichen. Het zal me ook niet verbazen, als ze o.a. om financiele redenen geen zin hebben.

 4. Dit is honkbal begrijp ik.
  Die softbal ploeg uit soto mogen ze in deze finale geen thuis wedsrijd spelen.
  op hun nieuwe softbalpark ?
  of bandabou ta ver .?
  Hoop dat het volgend seizoen , anders is …