CURAÇAO – Voor alle wandelaars die staan te trappelen om de wandelschoentjes uit de kast te trekken, organiseert Curaçao Footprint ook in december weer verschillende natuurwandelingen. Zo kan er in de feestmaand onder andere gewandeld worden bij Boka Patrick.

Elke woensdag vindt er een georganiseerde wandeling plaats waarbij je de mooiste plekjes van Curaçao te voet gaat verkennen. De aanvangstijden voor alle wandelingen zijn hetzelfde. Vanaf 15.45 uur heb je de mogelijkheid om te betalen en om stipt 16.00 uur vertrek je om Curaçao en haar mooie natuur te gaan ontdekken. De tocht duurt zo’n tweeënhalf uur, dus je bent rond 18.30 uur weer terug. De kosten per wandeling zijn vijftien gulden per persoon.

Boka Patrick
Het verzamelpunt van de wandeltocht van woensdag is het tankstation in Barber. Je vertrekt via een onverharde weg naar de noordkant van het eiland. Onderweg loop je langs restanten van de plantage waar je onder andere een oude waterput, het kokospalmenbos en een oude opslagruimte tegenkomt. In deze boka ga je niet alleen wandelen, maar ook even echt Hollands strandjutten. Na dit Hollandse onderonsje vertrek je over het ruwe kustplateau naar de suplado, waar met een beetje geluk indrukwekkend opspattend water kunt zien.

Vaersenbaai – Bullenbaai
Woensdag 12 november kan je genieten van kalkterrassen en een route met schitterend uitzicht over zee. Bij Boca Uniko daal je af waarna je vervolgens weer stevig door moet stappen om de helling weer op te klauteren. Onderweg kom je verschillende bijzondere bomen en planten tegen die karakteristiek zijn voor dit kalkterras. Het verzamelpunt van deze tocht is bij Vaersenbaai op de parkeerplaats van Kokomo beach.

Mishe
Woensdag 19 december is Landhuis Mishe, gelegen in Westpunt, aan de beurt. Het landhuis is ook het verzamelpunt van de tocht. Als je vanuit Barber komt, rijd je voorbij Boca Tabla. Aan je rechterhand zie je dan zendmasten op een heuvel staan. Ongeveer 100 meter verderop ligt aan de rechterkant het restaurant ‘Landhuis Mishe’. Op 19 december ga je van hieruit wandelen naar de Noordkant. Slingerende paadjes leiden je over de heuvels, waarvan je een prachtig uitzicht hebt. Op de terugweg stappen we nog even langs verschillende boca’s. Kijk voor meer informatie op de website.

2 reacties op “Natuurwandelingen in december”

  1. IDD leuk initiatief! Maar waarom niet in het weekend?
    Of ben ik een van de weinige die werk heeft?
    Ik stel voor, gezien de grote hoeveelheid obesitas onder ons, dat men 1 middag per week vrij mag krijgen om eens lekker gezond onze mooie natuur in de duiken…

  2. Leuk initiatief.