• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Atleet Brian Mariano is gisteren op de luchthaven Hato opgepakt met 720 gram cocaïne in zijn bagage. Dat is vanavond bevestigd door familie van de atleet. De op Curaçao geboren sprinter deed voor Nederland mee aan de Olympische Spelen in juni in Londen.

Na verhoor is Mariano vrijgelaten. De zaak wordt verder onderzocht.

© ANP, alle rechten voorbehouden

45 reacties op “Mariano gepakt met drugs in bagage”

 1. @J.Mulders, Antie, Anties? Wat is of wat zijn dat? Ik heb wel eens gehoord dat Surinamers Curacaoenaren anties of karoes noemen. Wist niet dat je Surinamer bent J.Mulders…. Fa waka, iedereen maar denken dat je europees Nederlander bent maar nu blijkt dat jij , gezien je manier van schrijven, Surinamer bent. Bevalt Curacao je wel? Goed dan, blijf maar fijn schelden op de Curacaoenaars Mulders.

 2. @vincent, gevangenissen vol met anties. dat is een schande! in zuid amerika zitten veel anties voor drugsmokkel en dan zijn ze maar al te blij met hun nederlands paspoort. maar lever die maar in hoor en probeer dan maar zonder visum naar Miami te gaan! ha ha ha

 3. @martijn,

  bedankt voor je reactie op vincent.
  hij zal het nu misschien een keer gaan begrijpen.

 4. @ Vincent
  Ik ben het met je eens dat er in Nederland zat problemen zijn, maar als je incest gaat noemen, dan wil ik toch wel even kwijt dat dit probleem in Nederland open is gebroken en er nu over gesproken wordt, daarom l i j k t het er meer voor te komen. Ik denk dat je niet op de hoogte bent van woonwijken achter Soto waar incest helaas ‘normaal’ is geworden en er over gezwegen wordt. Ik ben er van overtuigd dat incest op Curaçao relatief veel vaker voorkomt dan in Nederland en onderzoek bevestig dit ook. Verder maak je een vergissing: in Nederland leven 100 maal meer mensen, dus natuurlijk gebeurt er ook veel meer rottigheid, maar al zou je de rottigheid van Curaçao extrapoleren (even opzoeken op internet wat het betekent) dan zouden er in Nederland jaarlijks op Schiphol 40000 drugskoerier worden opgepakt en er 3000 moorden worden gepleegd. Dat is niet zo: er worden 2165 drugskoeriers per jaar opgepakt en er worden slechts 170 moorden per jaar gepleegd. Ik gun je de twijfelachtige eer dat een echte YDK wil zijn, maar het lijkt me onredelijk Nederland daarbij onterecht te betichten van allerlei misstanden. Nogmaals Vincent: je hebt gelijk dat alle ondeugd die op Curaçao voorkomt, ook in Nederland voorkomt en wel in grotere getale, maar relatief veel en veel minder vaak dan in Curaçao. Sorry hoor.
  Een Nederlands paspoort wordt aan iedereen ‘opgedrongen’, ook aan Nederlanders wonende aan de Noordzee. Wat een idiote manier van uitdrukken! De meeste Curaçaoënaars zijn blij met hun Nederlandse paspoort overigens, vergeet dat niet! Jij schaamt je er kennelijk voor -inleveren dan maar en naar Ecuador gaan, adviseer ik je!

 5. @J. Mulders: Tristan vander Vlis, Yoran vander sloot, Tania Nijmijer, Joost Tonino, Cor Merkx enz enz. Dat zijn schandes voor het koninkrijk. Bovendien geen enkele Antilliaan heeft om de nederlandse paspoort gevraagd. Het is hen opgedrongen. IK 100% europese nederlander zeg nu tegen je, zoals het op Curacao gezegd wordt. Vergeet niet dat wanner je bukt om in andermans hol te kijken, de jouwe wijd open blijft. De hele wereld kan inzien behalve jezelf.

 6. @Hans van der Meulen: Alle vooroordelen over Curacao bevestigd?? De koninkrijk ten schande gezet? Wat denk je van al die Europese Nederlanders met hun weat palntages, drugs transporten, extasy productie, incest, kindermisbruik, kindermorden enz.enz. Wat doen zij dan met het hele koninkrijk? Kijk even goed naar Nederland dan weet je pas wat schande is.

 7. @J.Mulders, die anonymous kan niet in ons leger en dan bedoel ik, de Curaçaose Krijgsmacht, want volgens zijn eigen zeggen is hij Amerikaans Staatsburger. Die windbuil moet zich bij een speelgoed winkel aanmelden voor het balonnen opblazen, wind zat.

 8. @ Sander, hij leeft ook in een hel, gelukkig is het zijn eigen hel en heeft hij alleen er last van. Maar on second thought (hé, dat is een amerikaanse uitdrukking die hij vast wel zal begrijpen) misschien weet hij dat niet eens) gebeurd wel meer met amerikanen.

 9. Ik neem mijn opmerking “Dat Anonymus (0) hulp moet zoeken, is natuurlijk sarcastisch bedoelt” terug.
  Anonymous moet echt hulp zoeken en wel in de Verenigde Staten, waar tunnelvisie een deugt en moordende soldaten helden zijn. Ksssst Ga weg Anonymuis, wat doe je hier!!! Scheer je weg schelm!
  Anonymuisje heeft er natuurlijk een hekel aan dat ook zijn paspoort-land door de Nederlanders is gesticht HAHAHAHA!!!

 10. @Anonymous, dus als Amerikaan maak je ons hier belachelijk terwijl je hier niet eens mag stemmen en Marciano is ook een Amerikaan ? Zijn er volgens jouw nog meer Amerikanen onder ons ?

 11. tegen Anonymous kan ik ook alleen maar 1 ding zeggen:
  Gefrustreerd???????
  wat een tunnelvisie en narigheid allemaal…., deze man moet in een hel leven….

 12. @J.Mulders,
  Laat die clown toch lekker in zijn sopje gaar koken,, de frustraie druipt er vanaf.

 13. @anonymous, geen leger nodig.. nee want het NEDERLANDS leger is hier om jou te beschermen! ha ha! Was er maar een YDK leger want als je ziet hoeveel criminelen er met pistolen rondlopen zou je je eigen eiland veilig kunnen maken!
  en tja als je zelf niet meedoet is het altijd makkelijker praten!

  Eerst daden dus en dan pas woorden stoere jongen!

 14. @J.Mulders 03-12-2012 om 13:38.
  Beste Mulders, je bent een grapjas, Curacao heeft geen leger nodig, hoeft geen leger en moet ook geen leger, nergens voor nodig. Wat een belachelijk voorbeeldje, had je niet iets anders kunnen bedenken? Het voorbeeld dat je geeft over een leger sturen naar oorlogsgebied, dat je dan pas een grote jongen bent? hihihihi, je laat me echt lachen man. Bedoel je soms te zeggen dat Nederland tot de grote jongens behoort omdat het nederlands leger naar oorlogsgebieden wordt uitgezonden? Laat niemand die op de hoogte is van datgeen het Nederlands leger gepresteerd heeft in oorlogsgebieden je horen man. Je wordt echt uitgelachen, geloof het of geloof het niet.

  Ik hoop dat je ‘t niet over dhr. Karremans hebt, want o wat heeft hij zichzelf en ook Nederland in ‘t hemd gezet.. De Servische generaal Mladic heeft hem voor het oog van de hele wereld staan uitkafferen alsof hij een kwajongetje was en Karremans zelf deed het zowat in z’n broek voor de Serviers.
  Dutchbat in Irak? Nooit iets uitgevoerd dan enkel zich verschuilen in een gepantserd Holland-camp en op een dag elkaar beschieten met als gevolg een dode en gewonden. Ze schoten op elkaar in Irak, ze dachten van elkaar met Irakese soldaten te maken te hebben.

  Afghanistan, dat was ook een afgang voor dat nederlands legertje, door Australische en Britse veldcommandanten zijn de nederlandse soldaten voor laf en bang uitgemaakt. Er is zelfs een boek geschreven door een Australische commando over de lafheid van de Nederlandse militairen in Afghanistan. Over dat helicopter incident in Libie wil ik het niet eens hebben. Ik kan je er nog heel veel over vertellen. Maar dat zal natuurlijk niet leuk gevonden worden door jou en je mede Hollandse landgenoten. Maar ik spreek de waarheid. Nederland behoort ondanks dat de Nederlanders over een modern leger beschikken, NIET tot de grote jongens! Dat is een feit!

  Kortom, een leger naar oorlogsgebieden sturen behoeft niet te betekenen dat je tot de grote jongens hoort. Je mag als land een modern legertje op na houden, maar als de vechtmentaliteit niet je militairen zit ingebakken, is het gewoon een speeltje in handen van bange wezels. Bangerds die bang zijn om hun leven te verliezen. Dus geef maar een ander voorbeeldje J.Mulders. Nederland wordt door de echte grote jongens niet als zodanig erkend!

 15. @Anonymous:
  Tjongejonge ach gut toch. Lol.

 16. @John, ter informatie, ik bezit geen nederlands paspoort maar een Amerikaanse. En ja, ik heb alle recht om het zogenaamde nederlands koninkrijk NIET te erkennen, in ieder geval niet in de Caribische zee! Dat heet vrijheid van meningsuiting oftewel vrijheid van denken/gedachten! Wat wil je dan doen, mij vervolgen omdat ik dat koninkrijkje van jouw niet erken??? Ik erken ook het nederlands koningshuis niet, ik erken eigenlijk helemaal geen onderdrukkende nederlandse Piratenoverheersing in de Caribische zee, je mag voor mijn part op je kop gaan staan, maar zo denk ik er over! Curacao is mijn geboorteplaats, niet de jouwe! Ik heb gewoon geen respect voor dat nederlands koninkrijkje van jouw. Wou je me soms dwingen om jouw nederlands koninkrijk te erkennen? forget it man, ik mag denken wat en hoe ik wil! Begrepen John?!

 17. Jammer dat ze hem laten lopen. Iedereen met drugs in zijn bezit moet direkt ingesloten worden dan geef je een juist signaal af!!!!

 18. ik vraag me oprecht af.
  zou ik met bijna 1 kilo cocaine in mijn koffer en betrapt zijn,ook al weer vrij rond kunnen lopen?
  vreemd at hij meteen weer vrij gelaten is.

 19. Goeloe

  Vorige week werd bekend dat een andere Curaçaose atleet, Geronimo Goeloe, in Puerto Rico is gearresteerd omdat hij heroïne in zijn bezit had. Het zou gaan om enige kilo’s.

  Geronimo Goeloe (31) was in 2005 starter van het Antilliaanse estafetteteam (4x100m), dat toen een wereldprestatie neerzette door in de finale als zesde van de wereld te eindigen. Hij vormde toen een team met Charlton Rafaela, Jairo Duzant en Churandy Martina. Op het Zuid-Amerikaanse kampioenschap legde hij dat jaar beslag op de bronzen medaille op de 200 meter.

  Goeloe is een sprinter, gespecialiseerd de 100 en 200 meter. Nadat de Nederlandse Antillen werden opgeheven, koos hij ervoor om voor Aruba te gaan lopen. Tijdens de voorbereidingen op de Olympische Spelen 2008 werd hij echter betrapt op het gebruik van doping. Goeloe was toen lid van Rotterdam Atletiek en werd door de Antilliaanse atletiekbond voor twee jaar geschorst wegens overtreding van het dopingreglement.

  Goeloe heeft een Bachelor’s graad in gymnastiek en is bezig om een Master’s graad te halen in het Engels op een universiteit in Puerto Rico. Vorige week werd hij bij terugkomst uit Colombia gearresteerd op de luchthaven van San Juan met heroïne in zijn bezit. Goeloe is vooralsnog niet op vrije voeten gesteld

 20. What happend with INNOCENT until PROVEN guilty 🙂 ?

 21. Mariano heeft wel pech gehad nu zal hij zijn straf in Koraal Specht moeten uitzitten en vergeleken bij de gevangenissen in Nederland is dat ECHT een straf. Aan de andere kant kun je zeggen, serves him right.

 22. @babs; wel eens van Lance Armstrong gehoord. . ?

 23. @Peter van Dungen: sinds wanneer sluit het een het ander uit?? Wie van ons ontkent jouw voorbeelden dan?? Of heb jij ook last van het Antilliaanse fout-maal-fout-is-goed virus??

 24. @peter van Dungen. Lezen is ook een vak en ik heb nergens beweerd dat hij NL te schande heeft gezet. Feit is dat hij internationaal onbekend is. Zelfs in Nederland kennen de meeste hem niet eens. Hij is geen topper. Tenerife ramp is een van de grootste rampen in de luchtvaart dus niet zo raar dat dit internationaal was (en met een Amerikaans vliegtuig ook nog). Er waren echter meer zaken dan de gezagvoerder alleen dus lees het rapport nog maar goed door. Ja als we het over pedos gaan hebben laten we dat doen want Curacao heeft een groot pedoprobleem. Groot verschil met Nederland is is dat zij pedos wel aanpakken en Curacao niet. rararara..
  Tevens stel ik voor dat Curacao ook een legertje zal sturen naar een oorlogsgebied en dan mogen zij met wat geweertjes dapper tegen tanks gaan vechten! dan pas ben je een grote jongen! Tijd om een keer op te groeien en dingen zelf doen! want ja vanaf de zijlijn is het zo makkelijk praten! ga maar je eigen straatje eerst schoonvegen! tip being maar met de pedos op Curacao en prostitutie van minderjarige op Curacao!

 25. Het is eigenlijk een vrij eenvouidge procedure.
  Wanneer de coke in de koffer zat wordt de koffer uit de stapel verwijderd, wordt de passagier erbij gehaald en vraagt men of DAT ZIJN KOFFER is ?
  Is het antwoord JA, dan ben je automatisch eigenaar van alles dat in de koffer zit. Hoef je dus later niet meer aan te komen met: ‘Ich habe es nicht gewusst’.

  Met de handbagage is het nog eenvoudiger, die heb je immers zelf in de hand en dan wordt het nog moeilijker om te ontkennen dat het van jou is.

  Het is natuurlijk altijd mogelijk dat iemand de coke in zijn bagage heeft gedaan, maar waarom dan zo’n vreemde hoeveelheid ? Wanneer men denkt dat hij zonder meer door de controle kan komen omdat hij een ‘celebrity’ is dan zou je meer denken aan 1 of 2 kg.

  Vrees dat we gewoon eerlijk moeten zijn en erkennen dat dit ook weer iemand is die is gezwicht voor het snelle geld. En dan te bedenken dat hij pas geleden nog aan kleine kinderen wist te vertellen dat ze niet in de criminaliteit moesten gaan.
  Goed voorbeeld gegeven …..zullen we maar zeggen.

 26. @Anonymous:
  Een tip: verbrand je Nederlandse pasport, neem geen cent meer aan uit NL, verdwijn van dit forum als je niets anders kan uitbrengen. Wil je zinnig en onderbouwend discusieren prima, anders: byeeee beyeeeeeeeee. Hahaha.

 27. @Martijn, Als blijkt dat Mariano daadwerkelijk drugs probeerde te smokkelen, dan verdient hij een straf zoals Yuri van Gelderen, Thomas Dekker enz. Hij heeft inderdaad een voorbeeldfunctie. Maar ik betwijfel of de BBC of CNN daar aandacht aan zal besteden, zoals (jij dat terecht zegt) mensen als Joran van der Sloot en Tanja Niemeyer. Dus vandaar dat ik het woord “Internationaal” in deze context te zwaar vind voor zo’n mogelijke overtreding.

 28. @ J. Mulders U beweerd dat Brian Mariano de ooh zo geweldige Nederland, internationaal te schande heeft gezet. Ik denk, oftewel, ik weet zeker dat dat allemaal wel meevalt als u dat vergelijkt met de talloze incidenten in Nederland, die de internationale pers wel heeft gehaald, waaronder de Tenerife ramp. Hoe je het went of keert, het was toch de grootste vliegramp in de geschiedenis veroorzaakt door de Nederlandse gezagvoerder, die jaren ontkent is door de KLM. Maar goed, ik had net zo goed alle pedo zaken kunnen benoemen.
  Ik begrijp dat de met name in het buitenland wonende Nederlanders een zondebok nodig hebben om het superioriteitsgevoel te handhaven. Maar laten we wel een paar goede thema’s uitkiezen, in plaats van op alle berichtgevingen te reageren en daar kosten wat het kost een bruggetjes proberen te slaan naar de onvolkomenheden van de Curaçaoënaars.

 29. @ anonymus 2 Hoeveel anoniemen zijn er?
  Wat betreft de reactie van Peter: Ik vind wel degelijk dat je als sportman een voorbeeldfunctie hebt, daarom vind ik het niet overdreven dat er van Mariano gezegd wordt dat hij Nederland belachelijk heeft gemaakt. Peter van Dungen wenst een onderscheidt te maken tussen Nederlanders van de voormalige Antillen en Nederlanders uit Europa. Dat is zijn keuze, daar laat ik het verder bij.
  Peter heeft gelijk: Nederlanders hebben zich wel vaker internationaal te schande gemaakt en wel op veel ernstiger manieren dan Mariano. Ik vind echter zijn keuze van voorbeelden op zijn zachts gezegd erg ongelukkig. Ikzelf denk eerder aan mensen als Joran van der Sloot en Tanja Nijmijer. Ook voor Petertje geldt dat hij de Nederlandse geschiedenis eens wat beter moet bestuderen, dan had hij met betere voorbeelden gekomen.
  Dat Anonymus (0) hulp moet zoeken, is natuurlijk sarcastisch bedoelt. Dat begreep je kennelijk niet. Verder is het ook een reactie op andere reacties van hem, die allen laten zien dat we met een ressentimentele knul van doen hebben die zich achter een slachtoffer rol verschuilt. Dat helpt niet, want dan verandert er niks. Begrijp je het nu?

 30. Laten we eerst eens afwachten wat een eventueel onderzoek (er zijn nu al nieuwe gegevens uitgekomen) uitwijst. Blijkt allemaal toch genuanceerder te liggen, laten we niet als een stelletje sufkoppen meteen oordelen!!!

 31. @ Anonymous

  Zucht,……. en door jouw soort reacties; ontsproten aan frustraties, veelal wegens gebrek aan instelling en eigenwaarde zal het waarschijnlijk nooit iets worden met Curacao en ‘zijn’ Curacacoaenaars….
  Succes verdersssszzzzzzzzzz…

 32. @Anonymous
  En die dubbele bodem in zijn koffer heeft ook een ander zonder zijn medeweten erin gemonteerd ?????
  SHAME on YU !!!!!

 33. Anonymus: Als Nederland niet altijd geld aan jullie had gegeven, had jij allang geen eten meer gehad. Man, wat praat jij dom!

 34. @Anonymous, dan moet je ook een grote jongen zijn en je Koninkrijkspaspoort inleveren en niet meer geld bedelen bij het koninkrijk!

  @peter van Dungen, Leg aub uit wat een vliegtuigramp te maken heeft met het te schande zetten van het koninkrijk! Er zijn hier honderden doden gevallen. Bij deze vraag ik je om je verontschuldigen aan te bieden aan de nabestaanden van deze ramp op wiens hun overleden familieleden jij hier goedkoop probeert te scoren. Schaam je diep!

 35. @Martijn, Anonymous heeft niets teveel gezegd. Maar want denk je dan van de reactie van Peter van Dungen 3-12-2012 om 8:26 u? Hij is een echte Nederlander. Peter v.Dungen heeft wel, heel terecht overigens, heel wat gezegd. Moet hij van Martijn ook hulp gaan zoeken en aan de slag gaan? Ben reuze benieuwd naar je antwoord Martijn.

 36. Don’t judge too soon beste mensen !
  Hij is niet voor niets op vrije voeten.
  Het lijkt mij sterk dat een topsporter zo’n risico zou nemen of wie dan ook !
  LET’S WAIT AND SEE

 37. @ anonymous Lees de geschiedenis eens jongen, dan zal je merken dat er geen volk is op de wereld die in het verleden niet allerlei louche dingen heeft uigevreten. Het is wat anders om daar steeds maar weer op te blijven terugkomen, dat doen niet veel volkeren. Curacouenaars doen dat wel. Da’s hun probleem. Jij bent er kennelijk ook zo een: Zoek hulp en ga aan de slag!!!

 38. “Mariano heeft met zijn daad, omdat hij Nederland vertegenwoordigde op de Olympische Spelen, het hele koninkrijk internationaal te schande gezet”

  Nou nou nou, overdrijven is ook een vak. Ik snap best dat wij Nederlanders totaal geen relativeringsvermogen hebben en daardoor spijkers op laag water zoeken bij de Antillianen. Maar als er mensen zijn die het hele koninkrijk internationaal te schande heeft gezet dan is het wel Tristan van de Vlis, met zijn 6 moorden in Alphen aan de Rijn, Karts Tate met de 8 slachtoffer op Koninginnedag, Srebrenica, KLM Tenerife, moord op Pim Fortuin enzovoorts. En als wij het op sportgebied willen houden, dan kan je de hele Rabobank wielersploeg met al die dopingschandalen ook aangerekend worden..

 39. @Anonymous, fijn dat jij een Colombiaans paspoort hebt !

 40. @Anonymous
  Nu weet ik waarom er juist HIER een struisvogelfarm is. Kop in het zand: goed voorbeeld doet goed volgen. 140000 struisvogels minus een beetje…

 41. @hans van der Meulen, rot op met je koninkrijk. Jouw koninkrijk ligt aan de Noordzee. Ik erken geen nederlands koninkrijk in de Caribische zee. Jouw koninkrijk heeft genoeg uitgevreten om je voor te schamen. Mariano is geen NLer, hij komt voor NL uit. Het is nog niet eens zeker dat hij schuldig is aan poging tot smokkel. Je praat voor je beurt. Wacht het onderzoek af voordat je met de beschuldigende vinger wijst.

 42. Ik weet van niks dat heeft iemand anders er in gestopt dat zeggen ze altijd deze man weet precies wat hij heeft gedaan !!!!!!!

 43. Ik lees 720 gram? en niet genoeg om hem langer vast te houden? moet meneer niet even op zijn minst een paar dagen poepen op het potje? mariano zet het koninkrijk te kijk en “curacao” doet er nog een schepje bovenop. wat een klucht weer..

 44. Mogelijk het werk van kwaadwillende derden????? Moeilijk te zeggen. Feit is, er werd verdovende middelen in zijn bagage aangetroffen. Is het een recente beleidsvorm dat verdachten, in zaken gelijk als het onderhavige, na verhoor heengezonden worden? Indien zo, wat voor criteria wordt er dan toegepast? Het Nederland vertegenwoordigende zijnde atleet, het befaamd zijn, en dergelijken zijn geen wettelijke redenen tot vrijlating, wie je ook mag zijn, dus???? Het werkloos zijn, geen middelen van bestaan hebben, kinderen die te eten moeten hebben, zijn geen redenen om anderen van hun bezit c.q. bestaansmiddelen te ontnemen ( beroven). Het onder invloed van drugs, drank, medicijnen etc. veroorzaken van ongelukken waardoor de gezondheid en leven van anderen benadeeld wordt enof is, al of niet licht of zwaar gewond of de dood tengevolge hebbende leveren geen strafuitsluitingsgronden op. Niets tegen niemand doch, waarom expliciet vermelden van sportprestaties e.d. in zaken als dezen? Verzachtende feiten?, of beschamende gegevens??? Wijlen Julian Coco, zei eens,:” Na Kòrsòu bo ta keda deskribí komo,:” Mira ki swa, Buchi Wan jiu di Nono. Buchi Wan tata di tal i tal dòkter. Buchi Wan deportista, swa, ora bo ta famoso. Pero ora bo no ta famoso, : ” Mira ki swa, Buchi Wan burdugu, violador, ladron, bo ta hañe sinta bou di viaducto ta usa droga i bebe ròm”, etc.

 45. Volgens het Antilliaans Dagblad heeft Mariano gezegd dat hij niets afweet van de cocaine en dat een onbekende deze bij hem in de koffer heeft gedaan.

  Wat een slappe smoes. Mariano heeft met zijn daad, omdat hij Nederland vertegenwoordigde op de Olympische Spelen, het hele koninkrijk internationaal te schande gezet. En met name alle vooroordelen over Curacao weer eens bevestigd.

  Schande.