• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ronkende motoren, gierende autobanden en stoere coureurs. Autoliefhebbers kunnen volgend weekend op het terrein van de Curaçao International Raceway hun hart ophalen tijdens het vierdagen durende dragrace event: ‘Extreme Christmas Shootout’.

 

Met 70 auto’s en 45 motorfietsen lijkt dit ‘dragrace event’ het evenement van het jaar te worden. Racewagens uit de Verenigde Staten, Puerto Rico, Aruba en ons eigen eiland gaan tegen elkaar racen. De focus ligt op de ‘battle’ van zes en zeven secondes.

Autoshow
Aankomende woensdag wordt het dragrace event geopent met een autoshow. Het publiek kan van dichtbij alle concurrerende auto’s bewonderen. Maar het blijft niet alleen bij mooie wagens. Twaalfs dames zullen op het podium in hun mooiste bikini meedingen in een bikini contest. Entree voor de autoshow is 15 gulden voor volwassenen en 5 gulden voor kinderen tot veertien jaar.

Don Omar
De tweede dag van het evenement gaat knallend van start met een concert van Don Omar. Volgende week donderdag staat hij met zijn bekende hits als ‘Dale don dale’, ‘Danza Kuduro’ en ‘Taboo’ op het podium en zal het publiek zeker de voetjes van de vloer tillen. Natti Natasha zal hem ook vergezellen en Q-sign warmt het publiek alvast op in het voorprogramma. Kaarten voor het concert van Don Omar kosten 75 gulden en VIP 275 gulden. Naast het dragrace event zal de zanger ook een documentaire maken van zijn bezoek aan Curaçao en een deel hiervan gebruiken voor een videoclip.

Categorieën
De competities op 30 november en 1 december zullen onder verschillende categorieën vallen. In de categorie Extreme Import gaat Don Omar racen met zijn auto ‘Blue Zone’. Ook zullen er races zijn in de categorieën Top Gun/Pro Outlaw, Super Modified – Stock A, Super Comp, Krioyo Bracket en E.T. Bracket. Motorfietsen racen in de categorieën ‘Quick 32 Bike’ en ‘Krioyo Outlaw Bike’.

Toegang
De Extreme Christmas Shootout start woensdag op het terrein van Curaçao International Raceway bij Ronde Klip. Algemene toegang kost 35 gulden per dag en 55 gulden voor een pakket van twee dagen voor volwassenen. Voor kinderen is dit 15 en 25 gulden. De ‘Pit pass’ kost 75 gulden per dag of 115 gulden voor een pakket van twee dagen. Voor kinderen is dit 35 en 55 gulden. Dit keer is er ook een VIP pakket inclusief drank en eten, met mogelijkheid om dicht bij de race strip te komen en kennis te maken met Don Omar en de andere racers. Kaarten zijn te koop bij Mensing’s Caminada, Tik Tak, Beep Beep Rio en 24 uur uit de muur bij pompstation Sta. Maria. VIP kaarten zijn verkrijgbaar bij het kantoor van Massive Events aan de Kaya Kooyman 32.

1 reactie op “Autocoureurs racen de feestmaand in”

  1. “op het terrein van de Curaçao International Raceway”

    Is dat niet HEEL Curaçao ?