• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bij de vechtsport Brazilian jiu-jitsu denken we meestal aan grote mannen die elkaar te lijf gaan en allerlei capriolen uithalen. Dit keer is dat niet het geval en gaan kinderen in de leeftijd van zes tot en met dertien jaar de strijd aan met elkaar tijdens het eerste Brazilian jiu-jitsu toernooi voor kids.

De Medina Grappling Association (MGA) is de leidinggevende organisatie die zich ontfermt over de kinderen. Volgens de MGA ontdekken steeds meer kinderen de vechtsport Brazilian jiu-jitsu. De organisatie vindt dat het nu tijd wordt dat de vechtertjes de kans krijgen om in een echte competitie te vechten.

Kids toernooi
Aan het eerste kids toernooi nemen de scholen Gracie Barra Kids Curaçao, Bushido Dojo Curaçao, Dojo ColCur en Baasports deel. Zaterdag om 10.00 uur wordt het startschot gegeven in het Stadion van Suffisant (Odulio Willems). De toegang is gratis.

Volwassenen
Nadat de kinderen hun beste beentje hebben voortgezet is het in de avonduren de beurt aan de volwassenen. Tijdens de derde editie van de ‘Win by submission toernooi’ staan de technieken van grappling centraal. Naast beginners hebben ook een aantal bekende namen zich ingeschreven voor het toernooi: Revelinho Villanueva (Grappling Kampioen), Audy Muller (Teakwondo kampioen) en Mohamed Hussein (MMA kampioen). Behalve de gevechten verzorgt de MGA ook een demonstratie van de sporten grappling en Brazilian jiu-jitsu.

Grappling toernooi
De deelnemende scholen zijn: Medina Grappling, Bushido Dojo Curaçao, Team Hussein en Baasports. Het grappling toernooi vindt eveneens plaats in het Stadion van Suffisant en start om 18.00 uur. De toegang is 5 gulden.

www.versgeperst.com