• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Sporters met het zweet nog op hun voorhoofd. We trekken ze van het sportveld, van de dansvloer, van de fiets, uit de sportschool of het water. Deze keer met bokser Joey van der Worp. Hij probeert weer op wedstrijdniveau te komen.


Passpoort vers zweet Joey
Wat doe je hier?

“Ik ben hier aan het trainen. Een tijd geleden heb ik aan wedstrijdboksen gedaan, maar door het werk wat ik doe, heb ik daar de laatste tijd weinig tijd voor gehad. Nu ben ik hier op de kazerne beetje bij beetje bezig om weer op wedstrijdniveau te komen.”

Hoe ben je in deze sport terecht gekomen?
“Ik ben begonnen met voetballen, maar na tien jaar had ik zin in iets anders. Mijn vader bokste vroeger ook en dat leek mij ook wel wat. Zodoende ben ik er mee begonnen.”

Wat is je mooiste sportmoment?
“Mijn mooiste moment was tijdens mijn eerste echte bokswedstrijd. Dat was in Gronau, Duitsland. Ik sloeg mijn tegenstander al na 1 minuut en 39 seconden knock out en won daardoor de wedstrijd.”

Wat is je ultieme doel in deze sport?
“Mijn doel is om eerst weer op mijn oude niveau te komen. Als ik eenmaal zo ver ben en het zit mee, wil ik proberen professioneel boksen te gaan doen. Als ik het in me heb om professioneel bokser te worden, zal ik daar wel mijn geld mee willen verdienen.”

1 reactie op “Vers zweet van bokser Joey van der Worp”

  1. Wat leuk!! haha charmante foto ook. Snel maar weer in NL boksen dan kan ik komen kijken.