CURAÇAO – Jonge zeilers van Youth Sailing Curaçao (YSCO) raceten dit weekend over het Spaanse Water in hun Optimisten, de zeilboten speciaal voor zeilers onder de zestien jaar, tijdens de Cor van Aanholt Race. Zestig jongeren streden in vijf verschillende klassen op basis van leeftijd en ervaring om de winst.

Zaterdag begonnen de klassen ‘zilver open’ en ‘goud’ met drie races langs een uitgezette baan. Darius Bérénos en Oswin Bult pakten in hun categorie de winst. Op zondag voeren alle klassen meerdere races over nieuwe banen.

Strijd
Na een spannende strijd won Erin Huizinga in de categorie ‘starters’, de klasse voor de jongste zeilers. In de klasse ‘zilver YSCO’ werd Michelle Mijnheer eerste. Darius Bérénos wist zijn titel één dag na zijn winst te behouden en eindigde na zes races in zijn categorie opnieuw op de eerste plaats. In de klasse ‘goud’ kwam wel een nieuwe winnaar naar voren: Derek Bongaertz was Oswin Bult nu te snel af. De winnaar van zaterdag moest het daarom met een tweede plaats doen.

www.versgeperst.com