CURAÇAO – Het Nederlands elftal oefent vanavond (Nederlandse tijd) in een nagenoeg uitverkochte ArenA tegen Duitsland. Bondscoach Louis van Gaal mist net als zijn collega Joachim Löw een groot aantal basisspelers. Toch kijkt de opvolger van Bert van Marwijk uit naar de ontmoeting met de aloude aartsrivaal.

“Bij Duitsland spelen nog steeds bijna alleen maar voetballers die het goed doen in de Champions League”, blikte hij vooruit. “Dit wordt dus een ijkpunt voor ons. We weten na de wedstrijd weer een beetje beter waar we staan.”

Onder druk
Van Gaal presteerde de afgelopen maanden uitstekend met een vernieuwde spelersgroep. De Duitse bondscoach Löw staat in eigen land steeds meer onder druk omdat hij attractief spel niet aan prijzen kan koppelen. Duitsland verspeelde tijdens de vorige interland tegen Zweden een voorsprong van 4-0 (4-4).

Spelers
Bij het Nederlands elftal debuteert mogelijk de negentienjarige Marco van Ginkel. De talentvolle speler van Vitesse krijgt wellicht een kans omdat geblesseerde middenvelders als Wesley Sneijder, Kevin Strootman en Leroy Fer ontbreken.

© ANP, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com