CURAÇAO – Georganiseerde beoefenaars van de snelle badmintonsport doen er goed aan zich voor te bereiden. In het weekeinde van 14, 15 en 16 december zet de Badminton Club Cadushi een traditie voort van het zogeheten ‘Kerstbouten Toernooi’ in de zaal van Rust en Burgh. Er kan al ingeschreven worden.

Volgens de organisatie is het jammer dat dit toernooi bijna de enige overgebleven wedstrijd tussen clubs is. Juist goed om van de gelegenheid gebruik te maken om elkaars krachten op de baan te meten in dezelfde categorie en de strijd aan te gaan voor mooie prijzen zoals drank, kerstham, kerstbrood, kerststollen, en andere prijzen die uitstekend van pas komen voor de eindejaarsfeesten.

Drie categorieën
Cadushi brengt met hulp van sponsoren als Goisco, Firgos, Helmich Associates, Kusters Trading/Polar en Intermediate weer alles in gereedheid voor een sportief treffen waarin badmintonspelers in de A, B of C klasse, voor zowel de dames als de heren, hun krachten en tactieken meten. Er zijn enkelspelen, maar ook gemengd dubbel en heren- of dameskoppels. Er wordt aangenomen dat dit jaar de animo onder leden van de diverse lokale verenigingen weer dusdanig is dat er een wedstrijdschema over drie dagen wordt uitgesmeerd.

Inschrijven
Deelname kost tien gulden per persoon per speltype in de categorieën C en B en vijftien gulden voor de categorie A.  Alle leden van de lokale clubs moeten zich vóór 30 november inschrijven bij Cadushi bestuurslid John Amarica (bccadushi@gmail.com). Zelfs badmintonspelers van andere landen en eilanden in de regio en bezoekers, zoals uit Nederland, kunnen zich inschrijven om mee te doen.

Prijsuitreiking en aanmoedigen
Alle wedstrijden worden gespeeld in de sporthal van Asiento op Rust en Burgh. Het treffen begint op vrijdag 14 december om 19:00 uur en gaat zeker door tot 23:00 uur. Zaterdag wordt gespeeld vanaf 18:00 uur tot 22:00 uur, want op zondag 16 december wordt gestart om 9:00 uur om rond 13:00 uur te stoppen, zodra de laatste finale is gespeeld. Direct daarna vindt de prijsuitreiking plaats aan de kleine bar van Rust & Burgh. Iedereen wordt op voorhand van harte welkom geheten om in de ‘Cadushi ambiente’ te genieten van spannende wedstrijden en om de spelers aan te moedigen.

 

www.versgeperst.com