• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

HBC krijgt nieuwe hoofdsponsorCURAÇAO – De Hockey Bond Curaçao (HBC) heeft een hoofdsponsor binnengesleept. ABC Real Estate tekende deze week een overeenkomst met HBC. Nu bekend is dat er een nieuw hockeyveld aangelegd gaat worden, is de hockeybond hard op zoek naar nieuwe sponsors.

Bas Pieper is directeur en tevens mede-eigenaar van ABC Real Estate. Hij vindt de sponsoring een goede manier om wat terug te doen voor HBC. “Veel van onze klanten hockeyen of maakten bijvoorbeeld voor voetbal gebruik van het huidige kunstgrasveld op Blue Bay. Op deze manier kunnen we als ABC Real Estate iets voor hen terug doen”, vertelt Pieper. “Daarnaast vinden wij het van groot belang dat het veld ook gebruikt kan worden voor sportactiviteiten van zowel de rijkere als minder rijke scholen op Curaçao.” Het nieuwe veld heeft een centrale ligging en er zijn al zes tennisbanen aangelegd. Dit geeft veel kansen voor uitbreiding van de schoolprojecten.

Schoolproject
De voorzitter van HBC, Jepke de Berg, laat weten op het nieuwe veld het schoolproject weer op te willen starten. “Hierbij bieden we onze faciliteiten en trainer aan ter beschikking van scholen die geen ‘sportbudget’ hebben. Dit initiatief werd in het verleden zeer succesvol uitgevoerd en dankzij de sponsoring van onder andere MCB en de Orcobank mogelijk gemaakt. Toen ging de trainer naar de scholen toe, nu willen we deze kinderen bij ons laten komen”, vertelt De Berg.

Meer sponsoren
HBC is nog altijd op zoek naar meer nieuwe sponsors. Voordat het nieuwe veld echt gerealiseerd kan worden, zullen er meer geldschieters moeten komen. “Dankzij de overeenkomst met ABC Real Estate als een van de eerste hoofdsponsoren, zijn we een grote stap verder. We hopen de komende weken nog een aantal (nieuwe) sponsoren erbij te trekken, zodat we over kunnen gaan tot het bestellen van het kunstgrasveld”, laat Jan Hendrik de Koningh, belast met het werven van sponsors binnen het hockeybestuur, weten.

Jepke de Berg (links) en Bas Pieper


www.versgeperst.com