• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Oud-profbasketballer Earvin ‘Magic’ Johnson komt in januari samen met een aantal spelers van de Los Angeles Lakers naar ons eiland. Johnson gaat met de basketballers clinics verzorgen voor coaches en spelers op Curaçao. Dit meldt Curacaosport.com.

 
Het initiatief om Johnson naar Curaçao te halen komt van honkballer Kenley Jansen van de Los Angeles Dodgers en zijn stichting KJ-74. Jansen benaderde de stichting van de oud- basketballer ‘Magic Johnson Foundation’, en deed zijn voorstel om de jeugd op ons eiland te stimuleren in het beoefenen van verschillende sporten.

Project
Het plan is om sportcomplex Odulio Willems en sportzaak Niels Liberia in een nieuw jasje te steken. Daarnaast is het de bedoeling om ook voor een voetbalveld en atletiekbaan te verzorgen. Niet alleen Johnson heeft zijn interesse getoond voor ondersteuning van het project maar ook Refineria Isla, Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) en Banco di Caribe. Johnson heeft wel een voorwaarde gesteld, hij wil niet dat het alleen bij dit project blijft maar wil de samenwerking ook daarna voorzetten.

KJ Hoops
Het project krijgt de naam KJ Hoops en wordt daarmee één van de grootste projecten op ons eiland. 22 november komt Jansen vanuit de Verenigde Staten ons een bezoek brengen.

Foto: Curacaosport.com

3 reacties op “Magic Johnson wil Curaçaos sportproject ondersteunen”

  1. Heerlijk om te zien. Curacao kan heel ver komen met sport. kijk naar andrew jones, churandy martina, Anita , Gregory van der wiel en nog vele. Potentie is er. Dus dit soort projecten past gewoon perfect bij curacao. keep it going on. yui korsou orguyoso. 1 love curacao

  2. Beautiful to see this, hope it is truly a sign of things to come! Thanks for ‘giving back’ KJ.

  3. veel respect voor KJ en Magic