CURAÇAO – Het is alweer dertien jaar geleden dat de laatste twaalfuursrace voor duo’s op sunfishes werd gehouden op het Spaanse Water. Organisatoren Gerard Helmich en Wil Pennings spraken toen af de race over te doen als zij samen 130 jaar oud zijn. Dit jaar is het zo ver.

 
Beide heren zijn dit jaar 65 jaar oud en het is daarom tijd om de race van 24 april 1999 nieuw leven in te blazen. De toen tamelijk jonge Helmich en Pennings organiseerden destijds de twaalfuursrace, waarbij teams van twee onderling afwisselden tijdens de race tussen 07.00 en 19.00 uur. Ze zeilden in de twaalf uur tijd zo veel mogelijk rondjes om het Spaanse Water.

Sunfish
Nu is het dan bijna zover: aanstaande zaterdag starten de heren wederom om 07.00 uur met hun rondjes in hun sunfish, een boot die speciaal voor de race is klaargemaakt. De start en finish zijn beide bij Limesone Holiday Resort aan het Spaanse Water. Na afloop van de race is daar gelegenheid voor een feestje.

1 reactie op “Twaalfuursrace terug van weggeweest”

  1. Oh wat leuk. De 12 -uurs race. Ik sloeg me al voor de kop dat ik niet mee kan doen. Dat waren nog eens tijden. Zondag een wedstrijd en zaterdagavond een feestje.
    Gewoon voor de spijkers op laag waterzoeken. De laatste 12-uurs race was volgens mijn notulen in 2004 maar dat mag de pret ook niet drukken.
    Jammer dat het geen vrij inschrijvingen zijn, dat zou ik nou echt zijn geweest.
    Leuk initiatief van Wil, pabien met de 130 jaar.