• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Met een flinke snelheid vloog wielrenner Niki Terpstra over de eindstreep en is daarmee de winnaar van de elfde editie van de Amstel Curaçao Race. De tweede plaats gaat naar de kampioen van Curaçao Marc de Maar en de derde plek naar de Belg Thomas de Gendt.

Organisator Leo van Vliet kijkt tevreden terug op het sportevenement. “Mooie winnaar Niki Terpstra en de tweede plaats voor onze Curaçaose kampioen De Maar. Het was heel spannend met de regen maar we zijn er doorheen.”

Regenbui
Tijdens de race reden de renners door Banda Bou nabij Grote Berg en kregen te maken met een regenbui. Hierdoor werd het wegdek spekglad en vonden de nodige valpartijen plaats. “Als het begint te regenen is het net een ijsbaan”, zegt Van Vliet. De race is toen tijdelijk stopgezet omdat veel renners onderuit gingen. “Je rijdt wel met 250 mensen en daardoor hebben we de race even stilgelegd. We hebben de weg laten drogen door de zon en een kilometer verderop was het weer droog en hebben we de race hervat.” Door een wat verlate start en de valpartijen is de race in de omgeving van Willibrordus met 30 kilometer ingekort. “Ik kijk tevreden terug en vanavond gaan we dit goed afsluiten met een feest”, aldus Van Vliet.

Vechten tot het eind
“Het was een zware koers maar een mooie wedstrijd”, zegt De Maar. “Het was vechten tot de laatste centimeter, helaas werd ik net voorbij gereden.” Toch denkt De Maar niet dat de sterkste renner heeft gewonnen. “Normaal ben ik vrij sportief maar in dit geval durf ik dat wel te zeggen. En dat is wel heel erg frustrerend helemaal omdat we met een aantal andere jongens van het eiland van voren waren vertegenwoordigd. Jammer dat de zegen net uit onze handen is geglipt, maar dat hoort bij topsport. Al met al hebben we een mooie strijd geleverd”, aldus De Maar.

3 reacties op “Niki Terpstra wint elfde Amstel Curaçao Race”

  1. Waarom mocht Marc de Maar niet winnen Leo,niet instressant genoeg voor sponsers?dit is de laaste keer geweest dat je je zakken heb kunnen vullen.

  2. Ik wil de LEEUW wel eens horen BRULEN.he leo an flieterietey schote vliegerij en wij komen nog met kandei,snoepgoed bij het OM. is er bij ok ik,JO GM strü g??????? a’m

  3. Prima gedaan !!!!! Marc. Succes het komend seizoen.