• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Jean-Julien Rojer voelde zich gisteren blij en opgelucht na het bereiken van de ATP World Tour Finals. Samen met zijn partner, de Pakistaan Aisam-Ul-Haq Qureshi, mag de op Curaçao geboren tennisser volgende week in Londen bij het prestigieuze eindejaarstoernooi zijn opwachting maken in het dubbelspel.

“Het is echt heel mooi dat we ons doel hebben bereikt”, zei Rojer vanuit Parijs.

Extra motivatie
Hij en Qureshi moesten in de Franse hoofdstad de laatste acht halen om naar de Finals te mogen. “Vorig jaar was ik al dichtbij, dus dat gaf mij wel een extra motivatie. Maar de laatste weken was het toch wel spannend. We zaten er zo dichtbij, maar er waren drie koppels in de race voor twee plaatsen. Door die druk gingen we toch wat minder spelen. Maar het is toch wel een droom die uitkomt.”

Vrienden
Rojer speelt dit jaar voor het eerst samen met Qureshi. Ze wonnen twee toernooien en haalden de halve eindstrijd van Roland Garros en de US Open. “In het begin was het wel even wennen. Maar we zijn steeds meer naar elkaar toegegroeid, zijn beter gaan spelen en zijn steeds betere vrienden geworden.”

Terugblikken
De avond voor de belangrijke partij in Parijs gingen ze samen uit eten en keken terug op hun jaar. “We hebben alle partijen voorbij laten komen, goed en slecht. Daarna hadden we ondanks de spanning wel het gevoel dat we er samen klaar voor waren. Ook straks in Londen wil ik het goed gaan doen, want ik wil altijd iedere wedstrijd winnen”, aldus Rojer.

© ANP, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com