CURAÇAO – Odile van Aanholt heeft bij de Overall North American Optimist Champion in Valle de Bravo, Mexico, alle hoofdprijzen in de wacht gesleept. Hiermee is zij het tweede meisje sinds 1976 dat deze prestatie heeft kunnen neerzetten. Zij versloeg zowel haar mannelijke als vrouwelijke 148 tegenstanders.

Vanaf het begin was de strijd tussen Van Aanholt en Samuel Neo uit Singapore spannend. De afgelopen jaren werden vrijwel alle grote internationale kampioenschappen in de Optimist klasse, de jeugdklasse voor kinderen tot en met vijftien jaar, gedomineerd door Aziaten die fulltime zeilopleidingen volgen. Van Aanholt versloeg Neo na elf races met een verschil van slechts één punt.

Valle de Bravo
Het bergmeer waarin Van Aanholt om de titels streed ligt op een hoogte van 1850 meter en staat bekend om de vele draaiwinden. De meeste zeilers maken hier dan regelmatig verkeerde tactische keuzes, wat ten koste gaat van hun zeilprestaties.

Titels
Met dit kampioenschap kan Van Aanholt weer een overwinning aan haar arsenaal van titels toevoegen. Eerder werd ze al kampioen tijdens de South American Girls Optimist race en wereldkampioen Optimist jongens en meisjes onder de dertien. Ze zeilt al drie jaar onafgebroken bij de vijf beste meisjes van de wereld onder de zestien jaar, wat een unicum is voor de zeilsport.

1 reactie op “Van Aanholt zegeviert in Overall North American Optimist”

  1. `

    Geweldig PROFICIAT