• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De San Francisco Giants hebben gisteren de World Series gewonnen na een overwinning van 4-3 op de Detroit Tigers. De ploeg won voor de vierde keer op rij (4-3) en besliste daarmee de tweestrijd met de Detroit Tigers in overtuigende cijfers: 4-0. Het is de tweede titel in de World Series in drie jaar tijd voor de Giants.

Marco Scutaro, eerder verkozen tot beste speler van de National League, kroonde zich tot held van de avond. Dankzij zijn éénhonkslag kon Ryan Theriot het winnende punt maken. De Giants moesten hard werken om de finale te bereiken. In de halve finales leek de ploeg zo goed als uitgeschakeld, maar vocht het zich van een 3-1-achterstand terug tegen de Cardinals. Dankzij zeven overwinningen op rij ging de titel uiteindelijk naar de ploeg van coach Bruce Bochy. “Het is fantastisch wat een groep spelers kan doen als ze als team spelen”, zei Bochy lyrisch. “Ze hielden van elkaar en speelden voor elkaar en de fans. Ze hebben een over-mijn-lijkmentaliteit getoond.”

Most Valuable player
Pablo Sandoval werd gekozen tot MVP, de meeste waardevolle speler, van de World Series. De Venezolaanse speler van de Giants werd mede verkozen om de drie homeruns die hij in de eerste finalepartij sloeg. Sandoval bleef na de uitverkiezing bescheiden. ”Ik wil het team bedanken dat ik de kans heb gekregen om hier te staan. Maar natuurlijk ben ik heel erg blij.” Sandoval is pas de vierde speler die er in de finale van de MLB in is geslaagd om drie homeruns te slaan.

Meulens
De Curaçaoënaar Hensley Meulens werd in 2010 aangenomen als slagcoach van de Amerikaanse honkbalclub San Francisco Giants, waar hij in 2010 de ontslagen Carney Lansford opvolgde. Met de San Francisco Giants won hij al de World Series 2010 en gisteravond de World Series 2012.

www.versgeperst.com