CURAÇAO – De Curaçaose pitcher Kenley Jansen onderging gisteren een hartoperatie. Dit meldt Nusport.nl. De 25-jarige pitcher van Los Angeles Dodgers kampt de laatste twee seizoenen met hartritmestoornissen. Een operatie moet dat gaan verhelpen.

 
Jansen werd eind augustus in een wedstrijd tegen Colorado Rockies aan de kant gehouden vanwege onregelmatige hartkloppingen. Het was de tweede keer binnen een jaar dat hij daar mee te maken kreeg.

Frustrerend
De laatste weken van het seizoen gaven de doktoren Jansen weer toestemming om te spelen. Hij slikte bloedverdunners en er werd een afspraak gemaakt voor een operatie. “Het is frustrerend”, zei hij toen. “Maar je gezondheid komt op de eerste plaats.”

Sterk
Jansen speelde sterk in de resterende negen wedstrijden voor de Dodgers. Hij kreeg in 8 1/3 innings slechts twee honkslagen en één punt tegen een gooide dertien strikeouts. Afgelopen seizoen schreef Jansen historie door gemiddeld 16.10 strikeouts te gooien per negen innings.

Baseball Classic
In Nederland viel Jansen op tijdens de World Baseball Classic van 2009 waarin de Dominicaanse Republiek twee keer werd verslagen. De Curaçaoënaar wist als catcher twee keer een honkloper uit te gooien. Bij de Dodgers zagen ze wel wat in die sterke arm en vormde hem op tot pitcher. Na acht maanden maakte hij al zijn debuut in de Major League. Jansen is een groot talent en wordt gezien als de vaste closer voor de Dodgers op de lange termijn.

1 reactie op “Hartoperatie pitcher Kenley Jansen”

  1. Get well soon!!!