• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – 75 kinderen konden afgelopen zaterdag op het Blue Bay Resort een balletje slaan met professionele golfspelers. De ingevlogen professionals kwamen, samen met vier lokale golftalenten, lesgeven op de tweede Kids Golf Clinic die MCB organiseerde.

De professionals Miguel Martinez, Pedro Centeno en Edward Kaiser demonstreerden verschillende golftechnieken, waarna de kinderen zelf aan de slag mochten. Hierna liet golftalent Maria Torres (16 jaar) haar kunstjes zien. Ze vertelde over haar ervaring en hoe ze haar doelen heeft bereikt. Vervolgens werden de kinderen in groepjes verdeeld en mochten ze afwisselend putten en een balletje slaan op de drivingrange. Na een korte snackpauze met een hotdog mochten de kinderen het opnemen tegen de professionals, waaronder lokale golfpro’s Matthew Lowe, Gonzalo Cuales, Rafi Jozefa en Maria Torres.

Golfsport en kinderen
“MCB heeft met het hoofdsponsorschap van de Curaçao Pro-Am de golfsport als het ware geadopteerd. Hier willen we graag de kinderen van Curaçao bij betrekken”, aldus Michael de Sola. Om meer betrokkenheid te creëren doneerde MCB 5000 gulden aan de Santa Clara school, die nabij het Blue Bay Resort ligt. Met het gedoneerde geld wordt een nieuw sportveld aangelegd. De gratis clinic wordt drie maal per jaar georganiseerd om kinderen te introduceren aan de golfsport. Daarnaast start Blue Bay onder leiding van professional Matthew Lowe een nieuwe Kids Academy. Gedurende vier maanden kunnen de kinderen tegen een kleine vergoeding een wekelijkse golfles volgen. Een aantal keer zal er een ‘special guest’ langskomen om een andere sportworkshop te geven.

2 reacties op “Kinderen leren golfen door pro’s”

  1. Kinderlokkerij om de financiele tekorten weg proberen te werken……………………..

  2. Niet bepaald veel reacties voor zo’n grote operatie……………..