• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Veneto Holiday Beach hotel  was afgelopen zaterdag het decor van de zesde editie van het Polar Beach rugbytoernooi. Na een hevige strijd kwamen bij de mannen ‘The Royal Marines’ en bij de vrouwen ‘The College of the Dutch Caribbean’ als winnaars uit de bus.

Zowel oude bekenden als nieuwe deelnemers zorgden voor een hoog niveau rugby.  Bij de mannen gooide nieuwkomer Seaquarium hoge ogen, ondanks het gebrek aan rugbyervaring. Ook de Amerikaan Qmany Was blonk uit. Met sterke verdedigende tackels en aanvallende acties scoorde hij voor de Beach Boys veel punten.

Finale
In de finale bij de mannen streden twee oud-kampioenen om de titel. De Apache Boys, kampioen van april 2012, namen het op tegen The Royal Marines, die kampioen waren van het toernooi in oktober 2011. Na een nek-aan-nekrace viel in de laatste seconden het winnende punt. Zij ontvingen uit handen van Ruben Grob, namens Polar, verschillende kratten bier en de felbegeerde wisselbeker. De verwachting bij de vrouwen was dat University of the Dutch Caribbean (UDC) zou winnen, met nationaal team speelsters Gely Vijent en Gwensca Angelica. Toch bleek The College of the Dutch Caribbean (CBC) te sterk te zijn voor deze favoriet.

Semi-pro
Na de amateurs mochten ’s middags de semi-pro’s het veld betreden. Een mooie afsluiting van de dag waarin snel, technisch rugby te zien was met sterke spelers die zich aan het voorbereiden zijn op het internationale rugbyseizoen dat in januari van start gaat.


Foto’s Bea Moedt

www.versgeperst.com