• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Sport - Hensley MeulensCURAÇAO – Hensley Meulens vervangt tijdens de World Baseball Classic in 2013 bondscoach Brian Farley als hoofdverantwoordelijke van het Nederlands honkbalteam. De ‘hitting-coach’ van de Major Leagueclub San Francisco Giants wordt manager, terwijl Farley een stap terug moet doen en als ‘bench-coach’ gaat fungeren.

Dat heeft de Nederlandse honkbalbond vandaag bekendgemaakt. “Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik niet de manager van het Nederlands team ben tijdens de World Baseball Classic”, liet Farley weten. “Tegelijkertijd erken ik de behoefte aan iemand met kennis van de Major League en een netwerk in de Major League. Meulens heeft die capaciteiten.”

Voordeel
Op het WBC mogen ook spelers uit de Major League uitkomen en daarom is het een voordeel om een coach te hebben die op dat niveau acteert. Het afgelopen seizoen kwamen negen spelers met een Nederlands paspoort uit in het ‘Walhalla van de honkbalsport’.

Degradatie opvallend
De ‘degradatie’ van Farley is opvallend, aangezien hij vorig jaar een unieke prestatie leverde door Nederland naar de wereldtitel te loodsen. Meulens heeft inmiddels ook een aardig cv opgesteld. In 2010 won hij met de Giants de World Series en dit seizoen staat die ploeg momenteel in de halve finales van de play-offs. “Met de tandem Meulens als winnaar van de World Series en Farley als wereldkampioen zal het het Nederlands Koninkrijkteam in zeer goede handen zijn”, stelt technisch directeur Robert Eenhoorn.

© ANP, alle rechten voorbehouden

1 reactie op “Meulens vervangt Farley als manager bij WBC”

  1. Samenwerken voor het sportieve doel! Daar kunnen de politieke partijen nog van leren…samenwerken voor Curacao!