• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – FC Twente doet een beroep op het nieuwe spelersfonds van de wereldvoetbalbond FIFA. De club uit Enschede wil een schadevergoeding voor de knieblessure die middenvelder Leroy Fer vorige maand in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (2-0) heeft opgelopen.

De voormalige Feyenoorder heeft een operatie ondergaan en is nog enige tijd uitgeschakeld.

Collectieve verzekering
Eerder dit jaar voerde de FIFA in samenwerking met de Europese voetbalunie (UEFA) en de belangenvereniging van de Europese clubs (ECA) een collectieve verzekering in voor internationals die in een periode bij de nationale ploeg een (zware) blessure oplopen. Daarbij kunnen de clubs voor hun uitgeschakelde speler het salaris claimen, tot maximaal een jaar. De eerste maand (29 dagen) komt dan nog voor rekening van de betreffende werkgever.

Flinke rekening
Eind vorige week werd al duidelijk dat PSV voor Ola Toivonen bij het spelersfonds van de FIFA een flinke rekening gaat indienen. De Zweedse international raakte tijdens een training van de nationale selectie geblesseerd aan zijn dijbeen en is waarschijnlijk een half jaar uit de roulatie.

Claim
FC Twente had in een eerder stadium al een claim neergelegd voor Fer bij de FIFA. Dat hield de clubleiding aanvankelijk intern. Na het nieuws rond Toivonen kon een woordvoerder van de Tukkers de stap naar de FIFA vandaag bevestigen.

© ANP, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com