• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Huldiging Martina ondanks uitblijven uitspraakCURAÇAO – Sportheld Churandy Martina komt 2 oktober naar zijn geboorte-eiland Curaçao. Hij wordt gehuldigd en er wordt een feestelijke optocht gehouden. Eigenlijk zou de uitslag van het bezwaar dat het Nederlands Antilliaanse Olympisch Committee (NAOC) tegen zijn diskwalificatie maakte dan al bekend zijn. Door vertraging gaat dat niet lukken. Toch wil het NAOC het eerbetoon door laten gaan.

Eigenlijk zou Churandy tijdens de Olympische Spelen in Peking met een zilveren plak naar huis zijn gegaan. Hij werd echter gediskwalificeerd omdat hij tijdens de 200 meter buiten zijn baan zou zijn gestapt. De Amerikanen, die zelf hun landgenoot Wallace Spearmon gediskwalificeerd zagen om dezelfde redenen, dienden een protest in tegen de klassering van Martina. Curaçao en natuurlijk Martina zelf waren diep teleurgesteld.

Protest
Het NAOC ging in protest tegen de uitspraak bij het Internationaal Hof voor Sportarbitrage. Als argumenten heeft het NAOC aangevoerd dat de officials op de baan de fout van Martina niet hadden gezien. Ook zou beeldmateriaal geen uitsluitsel geven. Verder zouden de regels niet zijn nageleefd. De uitspraak zou namelijk binnen een half uur na de officiële uitslag moeten worden ingediend.

Uitslag
De uitslag zou voor de aankomst van Churandy bekend zijn. Door vertraging gaat dat niet lukken. Churandy Martina blijft van 2 tot 5 oktober op het eiland.

www.versgeperst.com