CURAÇAO – Oranje gaat vandaag in De Kuip tegen Andorra op jacht naar de derde zege in de WK-kwalificatie. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal begon de reeks vorige maand met overwinningen op Turkije (2-0) en Hongarije (4-1). Het nog puntloze Andorra is op papier veruit de zwakste tegenstander in groep D.

Hoewel Van Gaal zijn spelers waarschuwde voor onderschatting, kijkt de bondscoach toch ook al vooruit naar de confrontatie dinsdag in Boekarest tegen Roemenië. Zo houdt hij uit voorzorg onder anderen Robin van Persie op de bank, waardoor Klaas-Jan Huntelaar tegen Andorra zijn toch al indrukwekkende doelpuntenmoyenne in Oranje kan aanscherpen.

Debuut
Feyenoorder Ruben Schaken maakt op bekend terrein waarschijnlijk zijn debuut in het Nederlands elftal. Kevin Strootman draagt voor het eerst de aanvoerdersband. Kort voor de aftrap, die om 20.30 uur is (14.30 uur lokale tijd), wordt Rafael van der Vaart gehuldigd omdat hij honderd interlands heeft gespeeld.

© ANP, alle rechten voorbehouden

1 reactie op “Oranje tegen Andorra op jacht naar derde zege”

  1. Nederland tegen Andorra verhoudt zich in het voetbal als in de politiek PAR tegen MFK, wat intelligentie en fatsoen betreft.