CURAÇAO – De Feyenoord Academy heeft deze week twee talentjes uit Curaçao te gast. Dat meldt de club op hun site. De dertienjarige Dean Lourenz en elfjarige Quincy Hogesteger werden in april tijdens het Feyenoord Soccer Camp op ons eiland, uitverkoren om voor een week de Rotterdamse club te bezoeken.

Op uitnodiging van Feyenoord trainen de twee deze week mee met de jeugd op Varkenoord. Daarnaast staan er verschillende activiteiten voor de twee jongens op het programma, waaronder een bezoek aan de wedstrijd Nederland tegen Andorra, die vrijdagavond in De Kuip wordt gespeeld.

Hele belevenis
De week in Rotterdam begon voor Lourenz en Hogesteger afgelopen maandag, toen de twee voor het eerst mee trainden met respectievelijk Feyenoord C2 en D1. Voor de twee jongens was dat een hele belevenis. “We hebben veel geleerd”, vertelt Lourenz. “Bijvoorbeeld positiespel, sneller spelen en veel techniek. De trainingen bij Feyenoord zijn van een hoog niveau.”

Profvoetballer
De jongens voetballen zelf bij Atletiko Saliña. Tijdens het Feyenoord Soccer Camp maakten de twee al voor het eerst kennis met Feyenoord. “Dat was heel leuk en interessant”, gaat Lourenz verder. De twee talentjes hebben allebei de droom om profvoetballer te worden. “Daarom zijn we blij dat we deze week bij Feyenoord mogen trainen”, zegt Hogesteger. Lourenz en Hogesteger blijven tot en met het weekend in Nederland. Naast de trainingen op Varkenoord zullen ze onder meer nog een rondleiding door De Kuip volgen en in het weekend enkele jeugdwedstrijden bekijken.

www.versgeperst.com