CURAÇAO – Bondscoach Louis van Gaal leeft met een fitte selectie toe naar de komende duels in de WK-kwalificatie met Andorra en Roemenië. Vandaag had hij tijdens de training op het veld van Quick Boys in Katwijk de beschikking over al zijn 21 internationals, inclusief Ruben Schaken, Kenneth Vermeer en Douglas.

Oranje oefende maar een uurtje onder de strakblauwe hemel boven de kustplaats aan de Noordzee. Van Gaal voorzag de vele positiespelletjes van fanatiek commentaar, ‘Lekker Lens’, galmde het over de duinen. “Indi, werelds jongen. Ruben, eindelijk heb je het in de gaten”, bulderde de bondscoach onder meer.

Basisformatie
Het Nederlands elftal traint morgen achter gesloten deuren in de Rotterdamse Kuip. Van Gaal geeft waarschijnlijk dan zijn basisformatie voor het duel van vrijdag met Andorra prijs. Een blik op de basisformatie van de laatste interland tegen Hongarije leert dat Jetro Willems, Wesley Sneijder en Jordy Clasie niet beschikbaar zijn. Van Gaal kan wel weer een beroep doen op Nigel de Jong en Rafael van der Vaart. Hij zou kunnen besluiten om het zwakke Andorra met slechts drie verdedigers te bespelen.

Kwalificaties
Het Nederlands elftal won de eerste duels in de WK-kwalificatie van Turkije (2-0) en Hongarije (4-1). Ook Roemenië, komende dinsdag de tegenstander in Boekarest, is nog zonder puntverlies. De formatie versloeg Estland (2-0) en Andorra (4-0), dat ook tegen Hongarije (5-0) geen indruk kon maken.

© ANP, alle rechten voorbehouden

1 reactie op “Van Gaal heeft fitte selectie”

  1. Van Gaal heeft fitte selectie. . . nou wij nog. . .