• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçaose sprinter Churandy Martina is als zevende geëindigd bij de verkiezing Europees atleet van het jaar 2012. Dat heeft de Europese atletiekbond vrijdag bekendgemaakt. De Brit Mo Farah heeft de titel Europees atleet van het jaar binnengesleept.

 
Farah won in Londen het olympisch goud op de 5000 en de 10.000 meter. Eerder werd hij ook Europees kampioen op de 5000 meter. Zaterdag neemt hij zijn prijs in ontvangst tijdens een gala op Malta. Zaterdag neemt Farah zijn prijs in ontvangst tijdens een gala op Malta. Bij de vrouwen ging de prijs naar de Britse meerkampster Jessica Ennis.

Churandy Martina
De in Willemstad geboren Martina bereikte in juni tijdens de Olympische Spelen in Londen de finale van de 100 meter, 200 meter en 4×100 meter estafette. Hij veroverde dit jaar de Europese titel op de 200 meter en werd ook Europees kampioen met de estafetteploeg 4×100 meter.

3 reacties op “Martina zevende verkiezing Europees Alteet 2012”

 1. Immy….

  Sorry maar mijn mening is dat als jij laat gebruiken door een man als Schotte, en diezelfde man is zogenaamd zijn mental coach….

  Vul de rest maar in…

  Ik had het Churandy van harte gegund, maar doordat hij zich ook voor de kar laat spannen heb ik toch wat aan credits moeten inleveren…

  Onzin of niet, een uitgesproken mening is het sowieso 😉

 2. Wat een onzin-opmerking kasuari, i.p.v. hem te feliciteren met deze prestatie een … opmerking, we weten allemaal hoe opdringerig dit “plakplaatje” is.
  .
  Churandy, een hele prestatie mijn complimenten!!

 3. Met Schotte naast je zijde zal je nooit nr. 1 worden…..