CURAÇAO – De Wereldkampioenschappen Wielrennen in Limburg was voor de drie Curaçaose deelnemers Hillard Cijntje, Quinten Winkel en Bryan van Rutten een dag om nooit te vergeten. De finish haalden de mannen niet, maar dat was naar eigen zeggen het enige kleine minpuntje.

 
In de vijfde ronde van de race kreeg Van Rutten te kampen met een lekke band. Hij ging nog drie rondes door, maar werd toen uit de race gehaald. Winkel raakte betrokken bij een valpartij en kreeg daardoor problemen met zijn ketting. Hij keerde terug in het peloton, maar toen deze te snel bleek haakte Winkel samen met Cijntje af. In een klein groepje fietsen zij verder, na negen rondes zijn ook zij uit de race gehaald.

Bijzonder
De uitval van de eilandgenoten mocht de pret echter niet drukken. Het was de eerste keer dat Curaçaose wielrenners actief waren op mondiaal niveau en dat maakte de race voor hen bijzonder. “Het was een prachtige belevenis om mee te mogen maken”, zegt Winkel, die door ziekte pas sinds twee maanden weer in training is. “Ik heb negen rondes goed kunnen meekomen, dat valt heel erg mee.”

6 reacties op “Onvergetelijk WK voor Curaçaose wielrenners”

 1. Ik vind het eigenlijk wel leuk die Nederlandse Antillen pakken. Ik zou liever onder deze vlag meedoen dan de olympische vlag. Eigenlijk zouden alle eilanden van e ex Nederlandse Antillen onder deze vlag moeten sporten inclusief Aruba. Groter aanbod sporters en betere resultaten.

 2. @ Tornado, zal het even uitleggen; deze outfits zijn voor weinig op de rommelmarkt gekocht, er was geen budget meer om up-to-date outfits aan te schaffen (weet je wel, al die zogenaamde dienstreizen van onze ministers).

 3. FARCie Monk heeft geen centjes meer om Curacaose out-fit te kopen !!
  Alle budget is allang opgesoepeerd aan de businessclass reisjes en daggeldvergoedingen LEKKER BELANGRIJK TOG….. sport wel via veel bla …bla.. bla.. promoten maar een paar shirtjes en broekjes kopen kan er niet eens meer af HOPI TRISTU!!!
  Dit is het “beleid” en niveau van onze nationale trotse ministers…..
  BERGUENSA !!!!!

 4. Waarom de Antilliaanse vlag en de tekst Netherlands Antilles op de kleding??? Nostalgie?

 5. Prachtig dat “onze jongens” meedoen, maar toch begrijp ik het niet. De Nederlandse Antillen bestaan al 2 jaar niet meer. Toch zie ik hier de Antilliaanse vlag op de kleding en ook de tekst Netherlands Antilles! Kan iemand mij uitleggen hoe dat zit?

 6. Eindelijk een “feel-good” bericht in deze turbulente dagen!