CURAÇAO – De Nederlandse honkballers hebben vandaag de finale van het EK verloren. De ploeg van bondscoach Brian Farley moest in Rotterdam diep buigen voor Italië: 3-8. De Zuid-Europeanen prolongeerden daarmee hun Europese titel.

 
Oranje kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong door Hainley Statia, maar het ging daarna volledig mis in de derde en vierde inning. Daarin wisten de Italianen liefst acht keer te scoren. Oranje kon zich niet meer herstellen van die dreun.

Troostprijzen
Italië werd in Rotterdam voor de tiende keer Europees kampioen. Het Nederlands team blijft op 20 keer goud staan. De Nederlandse honkballers Nick Urbanus en Kalian Sams hebben wat troostprijzen gekregen. Urbanus werd uitgeroepen tot beste verdedigende speler van het toernooi, Sams kreeg een trofee voor de meeste gestolen honken.

Uniek
Daarnaast ontving Sams van de Nederlandse bond KNBSB nog een speciale prijs voor zijn unieke ‘cycle’ in de wedstrijd tegen België. De honkballer sloeg een honkslag, tweehonkslag, driehonkslag en grandslam-homerun. De Italiaan Lorenzo Avagnina werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler van het EK, zijn landgenoot Luca Panerati mag zich de beste pitcher van het toernooi in Nederland noemen.

© ANP, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com