• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Robin Haase en Jean-Julien Rojer waren vandaag trots op hun overwinning op het Zwitserse dubbel Roger Federer en Stanislas Wawrinka. Rojer was verguld met de zege. “We hebben goed gespeeld en waren gewoon beter vandaag. We wisten ook dat we dit op een goede dag zouden kunnen.”

Na de 2-0-voorsprong in sets, verloor het Nederlandse duo de derde set. Maar ze raakten daarvan echter niet in paniek. “We bleven goed in het spel”, vond Haase. Rojer bleef ook het vertrouwen houden. “Ik heb al die tijd het gevoel gehouden dat we zouden winnen, want we zijn al die tijd blijven vechten”, aldus Rojer.

Pittig
Haase moet het nu morgen in derde enkelpartij opnemen tegen Federer. Hij kan in dit duel de stand gelijktrekken. “Het is een pittige wedstrijd, zeker omdat dit dubbel zwaar was. Maar we hebben hier een heel team en dat gaat mij weer oplappen zodat ik er weer sta. Ik heb ook wel vaker drie wedstrijden in de Daviscup gespeeld, al is dit wel van een ander niveau. Maar ik ga er alles aan doen.”

Verdiend
Roger Federer baalde na afloop van de dubbelpartij in de Daviscup tegen Nederland dat hij niet wat beter had gespeeld. “De marges waren klein, maar Haase en Rojer verdienden het om te winnen”, zei de Zwitserse nummer 1 van de wereld. “Ze hebben goed gespeeld. Zeker aan het einde van de eerste set en de tweede set pakten zij het momentum. Alle credits voor hen.”

© ANP, alle rechten voorbehouden

2 reacties op “Rojer en Haase winnen van Federer en Wawrinka”

  1. Waarom doet Curacao niet meer mee met de Davis Cup. Ze deden als Nederlandse antillen wel redelijk mee. regionaal toch wel een subtopper!

  2. Knappe prestatie tegen een topper als Federer.

    Hoewel Nederland kansloos is in de resterende enkelspelen blijft het op papier hierdoor nog even spannend.